• Per. Mar 28th, 2024

DENK Partisi: “Müslüman karşıtı PEGİDA’nın Kur’an yakma toplantısı derhal yasaklansın!”

DENK Partisi: “Müslüman karşıtı PEGİDA’nın Kur’an yakma toplantısı derhal yasaklansın!”

Küstah PEGİDA’nın Kuran-ı Kerim’i yakma eylemine karşı DENK Partisi Rotterdam Meclisini acil toplantıya çağırdı!
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
DENK Partisi Rotterdam Belediye Meclis Üyesi Serkan Soytekin Müslüman karşıtı aşırı sağcı PEGİDA’nin 22 Ekim’de Rotterdam Merkez Tren Garı önünde düzenlemek istediği Kur’an yakma toplantısıyla alakalı bugün Rotterdam Meclisini olağanüstü oturuma çağırdı.



Müslüman ve İslam karşıtı söylemiyle bilinen aşırı sağcı ve ırkçı PEGİDA, Müslümanları kışkırtma amaçlı Kur’an-ı Kerim’e hakaret toplantıları düzenleyeceğini sosyal medya kanalları aracılığıyla daha önce açıklamıştı.



Bu akşam toplanan Rotterdam Belediye Meclisinde ilk sözü alan DENK Partili Serkan Soytekin; “Biz insanımızın edepsiz bir takım beyinsiz tarafından hakarete maruz kalmasına asla müsaade edemeyiz. Rotterdam’ımızda bu acınacak halde olan alçakların nefret söylemine yer yok! Bu mide bulandırıcı eylemi gerçekleştirerek toplumumuz aşağılanmak ve provoke edilmek istenmektedir. PEGİDA’nın Kur’an yakma girişimi sadece hakaret ve saldırganlık içermemektedir, Müslümanların mukaddes bildiği bir değere el uzatma küstahlığında bulunarak insanımızın derinden yara alması hedeflenmektedir. Böyle bir durum kabul edilemez. Belediye Başkan Vekilinden bu nefret toplantısının derhal yasaklanmasını talep etmekteyiz”, dedi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Gün içinde de DENK Temsilciler Meclisi milletvekili Stephan van Baarle da konuyla ilgili sosyal medya üzerinden görüntülü bir açıklama yaparak; “PEGİDA çetesinin İslam ve Müslüman karşıtı ırkçılarının Rotterdam ve Lahey’de Kur’an yakma cüretinde bulunacaklarına dair duyum aldık. Bu nefret eylemini kesinlikle fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirmemekteyiz. Bir milyon Hollandalı Müslüman’ın en kutsalına el uzatmaya dahi yeltenmek, onlara derinden hakaret etmek, onları incitmek kimsenin haddi değildir. Buna asla müsaade edemeyiz. Bu hususla alakalı partimiz sorumlu Bakana hem yazılı hem de sözlü soru önergesi sunmuştur”, dedi ve sözlerini; “Ayrıca bu konunun acilen Meclis gündemine alınmasına yönelik başvurumuz bugün Temsilciler Meclisi Başkanlığına yapılmıştır”, diyerek tamamladı.


Bir cevap yazın