• Per. Nis 25th, 2024

HURİ ŞAHİN BELEDİYE BAŞKANI OLDU

HURİ ŞAHİN BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Özcan Özbay

Hollanda da ilk kez bir Türk kökenli kadın siyasetçi Belediye Başkanı oldu.

Mevcut Belediye başkanı koltuğunda 1 Ekim 2020 tarihinden bu yana geçici görevle vekalet eden Baş Verkerk`in yönettiği son meclis toplantısında alınan karar ile yeni belediye başkanı belirlendi. Huri Şahin Rijswijk Belediye Başkanı olarak atandı ve Hollanda siyasi tarihine ilk Türk kökenli kadın belediye başkanı olarak geçti.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Rijswijk belediyesine ait resmi web sitesinde de yayımlanan haberde Huri Şahin`in bağlantı kurma yeteneğine sahip ve başkalarına çok fazla alan veren biri olarak karakterize edilen, Rijswijk’e yeni bir yüz kazandırabilecek, şehirde ve ötesinde bağlantılar sağlayabilecek güçlü ve deneyimli bir yönetici olduğu belirtilmiş.



Huri Şahin kimdir?
1975 Deventer doğumlu ve Zoetermeer’de ikamet eden Huri Şahin hem siyasi çevrelerce hem de toplum içinde tanınan bir kişilik. 2022 yılı Mart ayında Lokal Rotterdam Vakfında direktör olarak göreve başlayan Şahin aynı zamanda Vestia Denetleme Kurulu, Kamu Yönetimi Konseyi ve Amsterdam Ev Doktorları Denetleme Kurulu üyelikleri görevlerini de yürütüyor. Şahin bu yıl Nisan ayında da Delft’te STİP, D66, GroenLinks, PvdA ve ChristenÜnie arasında yürütülen koalisyon görüşmelerinde de “arabulucu” olarak görev yaptı.

Siyasi kariyerine 2002 yılında Zoetermeer’de meclis üyesi olarak başlayan Huri Şahin 2014-2018 yılları arasında Güney Hollanda Bölgesi vekili olarak da aktif olarak görev yaptı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Başkanlık koltuğuna 12 Aralıkta oturacak
Huri Şahin; Kral Willem Alexander’in Kraliyet Kararnamesi’ni imzalamasından sonra 12 Aralık 2022’de yemin ederek, Rijswijk Belediye Başkanlığı görevine başlayacak.


Bir cevap yazın