• Cts. Nis 20th, 2024

HOLLANDA MÜSİAD DERNEĞİNDEN ALKIŞLANACAK BİR ORGANİZE

HOLLANDA MÜSİAD DERNEĞİNDEN ALKIŞLANACAK BİR ORGANİZE

Özcan Özbay

MÜSİAD Hollanda derneği Amsterdam Corendon Village Hotelde düzenlediği ve farklı bir çok kesimden temsilcinin biraraya geldiği tanışma ve Network akşamında uzun zamandır görülmeyen şeyleri görmek davetlilerce de olumlu karşılandı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Kurani Kerim Tılaveti okunması ile başlayan programda siyasi çevredende katılım olması uzun zamandır bir araya gelinemeyişin yıkılabileceği tomurcuğunu yeşertmiş oldu. CHP Hollanda birliği başkanı ve yöneticisininde katıldığı gecede bir hoşgeldiniz konuşması yapan MÜSİAD Hollanda başkanı Ali Köklü “Bir çok farklı alandan misafirlerimizi bugün burada bir araya getiren asıl nedenin tanımak,tanıştırmak, dostluk ve ticari işbirliklerinin zeminini hazırlamak istememizdir.

Bütün iş çevrelerinde olduğu gibi gerçekleştirilecek temaslardan, kurulacak ilişkilerden beklentilerimiz olacaktır. Netwerk ağımızı genişleterek, işlerimize yansıtmak ve her alanda dahada başarılı olmak istiyoruz. Daha çok üretmenin ve ticaretin yollarını arıyoruz. Kendi açımızdan yapmış olduğumuz hizmetlerin mutluluğunu yaşarken,Ülke ekonomilerinede katkılar sağlıyoruz.

Bu noktada bizim şansımız ikiye katlanıyor. Artık memleketimiz olarak kabul ettiğimiz Hollanda iş ekonomisinin içerisindeyiz. Burada katma değer üretebiliyoruz. Ama, aynı zamanda Türkiye ve başka ülkelere yönelik projeler geliştirebiliyor, İş üretebiliyor ticari köprülerin kurulmasına vesile oluyoruz.”dedi.



Salonda STK Temsilcilerinin dışında farklı siyasi görüşlerden de insanların göze çarptığı program da başkan bunada vurgu yaparak “Ayrıştırmanın bizler fark etmesek de uzun vadede toplumsal varlığa çok derin yaralar açabileceğini aklımızdan çıkarmamalıyız.

Farklılıkların önümüzde engel değil, aksine bizi daha da güçlendirecek bir zenginlik olduğu gerçeğinden hareketle yaklaşımımızı şekillendirmemiz gerekiyor.

İşte bu çerçevede, sivil toplum kuruluşlarının veya iş çevrelerinin sadece faaliyet alanı itibariyle değil, sosyal ve kültürel alanda da büyük sorumluluk taşıdığını belrtmek isterim.

Bu düşüncelerle, bizleri bugün burada biraraya getiren beklentilerin sadece iş odaklı olmaması gerektiğini, toplumsal dayanışma noktasında da aynı amaçlarla beklentimiz olması gerektiği inancımıda ifade etmek istiyorum. Kalıplara giren bir hizmet anlayışımız olmamalı.”dedi.



Mikrofona davet edilen AKP İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz de bir konuşma yaparak “Müsiad ın bu akşam düzenlediği bu güzel toplantıda aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Dünya 2 yıl süren pandemi sonrası ve arkasından da başlayan Rusya Ukrayna savaşından sonra ekonomik olarak bazı sıkıntılar çekiyor. Öncelikli olarak ta Enerji konusu geliyor. Tüm ülkeleri ekonomik tedbirler almak zorunda bıraktı. Türkiye olarak bizimde çalışmalarımız var ancak siz hollandada yaşayan kardeşlerimizin çalışmalarını, üretimdeki gayretlerini, yeni teknolojileri takip edip bunu belkide hem Avrupanın diğer ülkelerinde hem de özellikle anavatan Türkiye de ki katma değerli ürünleri birlikte davranmak, birlikte üretmek ve birlikte kazanmak emellerini, amaçlarını canı gönülden destekliyorum.”dedi.

Daha sonra Kadın girişimcilerle ilgili kısa bir sinevizyon gösterisi yapıldı ve başkan yardımcısı Esra Toprak Demir girişimci hanımları kürsüye davet ederek çiçek taktımiyle renklenen akşamda Müsiad Hollanda kadın girişimcilerin öneminin altını çizdi.

Son olarak kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Lahey Büyükelçisi Şaban Dışlı de yaptığı konuşmada “Aslında bu toplantının amacı sayın başkanında söylediği gibi MÜSİAD a üye kaydetmek değil, kendi aramızda iş imkanlarımızı nasıl arttırabiliriz, birbirimizi nasıl daha iyi tanırız. Dünya ekonomisi sisteminde ortaya çıkan sıkıntılar var. Bu çovid ile başladı. Çovid pandemisi nedeniyle bu mikrobun daha fazla yaylmaması için Dünya sağlık örgütü ve hükümetlerin kararı ile önce insandan insana temas kesildi. Bunun sonrasında gördükki insandan insana temas ticarette ne kadar önemliymiş. Bu durum bize bazı yeni fırsatlarda doğurdu, Bunun en güzel örneği de ‘E’ ticaret. Direk ticaretin yavaşlaması ile Dünya genelinde ekonomik faaliyetlerde yavaşladı. Tam pandemiden çıktık bu sorunlardan kurtuluyoruz derken bu kez de Rusya Ukrayna savaşı patlak verdi. Dünyadaki arz zinciri bir kez daha kırıldı. Her branşta üretim maliyetleri çok hızlı oranda artmaya başladı. En son olarak ta enerji arzında sıkıntılar anormal bir şekilde yüz gösterdi. Bizde yağmur duasına çıkılır, Avrupa da da bu kişi rahat geçirmek için heralde Güneş duasına çıkılması gerekecek.”dedi.


Konuşmaların ardından davetliler kendi aralarında ayaküstü, ikili üçlü görüşmelere geçti. Yaklaşık üç saat süren programda göze çarpan en olumlu şey olarak ta, hatta Gecede belkide ençok söylenebilecek olan geceye çok farklı düşüncelerden insanların katılmış olmasıydı.

Müsiad Hollanda’nın organize etmiş olduğu Network resepsiyonuna yurtiçi ve yurtdışından 400e yakın ticaret erbabı katıldı ve ‘tanı, tanıştır, ticaret yap’ amacıyla hazirlanan gece hedefine ulaştı. Davetli işinsanlari kendi sektörlerinde ve farklı sektörlerden kişilerle tanışma fırsatı buldu. Kurumun genel sekreteri Özlem Şahin sundugu programda ayrica geceye sponsor olanlara ve yeni uyelere rozet takildi, hediyeler takdim edildi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Geceye iş insanslarının yanı sıra AKP Istanbul milletvekili Vedat Demiröz, YTB başkan yardımcısı Zafer Sirakaya ayriyetten Büyükelçi Şaban Dişli, Amsterdam Deventer ve Rotterdam Başkonsolosları, Lahey Ticaret müşaviri, Rotterdam ticaret ateşesi, Deventer çalışma ateşesi ve birçok STK temsilcileri katıldı.

Kurum başkanı Ali Köklü, ileriki süreçte daha geniş kitlelere ulaşarak devam edeceği mesajını verdi.


Bir cevap yazın