• Cum. Nis 26th, 2024

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMININ COŞKULU 100. YIL KUTLAMASI

Özcan Özbay

30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yılı Rotterdam Başkonsolosluğumuzda coşkulu bir şekilde kutlandı.

Saat 17.00 de Rotterdam Başkonsolosluğu salonunda bir araya gelen STK temsilcileri ve Vatandaşlar program öncesi sohbet ederlerken Başkonsolos Aytaç Yılmaz tüm davetlilerle tek tek tokalaşarak hoşgeldiniz dedi.

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal marşımızın okunması ile başlayan programda daha sonra 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yılı ile ilgili hazırlanan bir sinevizyon gösterisi yapıldı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Sinevizyonun hemen ardından misafirlerine bir hoşgeldiniz konuşması yapan Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz konuşmasında 30 Ağustos un önemini vurgularken şöyle konuştu “Bu zaferle tüm Dünya ya yayılan ve duyurulan önemli bir mesaj verilmiştir. Tabiri caiz ise yedi düvele Anadolunun ezeli ve ebedi yurdumuz olduğu ilan edilmiştir. Bu gün bayrağımızın özgürce dalgalandığı Vatanımızda tam bağımsız, laik, demokratik çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasının yolu açılmıştır.”



Konuşma sonrasında sahne alan Rotterdam Klasik Türk Müziği Korosu şef Burak Savaş yönetiminde Atatürk`ün sevdiği eserlerden oluşan bir konser verdiler.

Okunan muhteşem eserlere tüm davetlilerde eşlik ettiler.

Verilen kısa arada bol bol resim çektiren davetliler kendilerine yapılan ikram içinde Başkonsolosluk personeline teşekkür ettiler.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Programın sonunda Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz Rotterdam Klasik Türk Müziği Korosu üyelerine katılımlarından ötürü şef Burak Savaş a çiçek taktım etti.

Rotterdam Klasik Türk Müziği Korosu üyeleride böyle önemli bir programda kendilerine yer verdikleri için başkonsolos Yılmaz a çiçek taktım ettiler.


Bir cevap yazın