• Cts. Nis 20th, 2024

Hollanda Türkiye’den Şoför, Bekçi ve Garson Alacak!

Almanya’dan sonra Hollanda da harekete geçti. Avrupa’da artan yaşlı nüfus iş gücünde eksiklik yaratmaya devam ediyor…

Almanya’dan sonra Hollanda da harekete geçti. Avrupa’da artan yaşlı nüfus Geçtiğimiz ay Almanya Hükümeti bu sebeple birçok sektör için işçi alımı gerçekleştirdi. Aynı nedenden dolayı Hollanda Hükümeti de harekete geçti. Aylık 76 bin TL maaşla şoför, güvenlik görevlisi, bekçi ve hizmet personeli alımı için ilan açtı. Avrupa’da çalışmak isteyenlere ilaç gibi gelen bu ilanlar içinse belli başlı şartları yerine getirmek gerekiyor.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Hollanda Hükümeti konuyla ilgili detaylı resmi açıklama yapmasa da haberimizin başında da belirttiğimiz gibi birçok yabancı iş bulma sitesinde konuyla ilgili ilan paylaştı. Bu yabancı iş arama sitelerini inceleyerek Hollanda’nın açtığı ilanlara erişebilirsiniz.

Son aylarda yaşanan ekonomik sorun, bir de üstüne gelen doğalgaz krizi ile ülkesini zor günlerin ortasında bulan Hollanda, çareyi yurt dışından işçi transfer etmekte buldu. Farklı yabancı işçi bulma sitelerinde ilan paylaşan Hollanda Hükümeti, şoför, güvenlik görevlisi ve bekçi gibi sektörlerde çalışacak 353 personel alımı gerçekleştireceğini ifade etti. İş bavurusu için şartlarını da paylaşan Hollanda, istenenen gereklilikleri minimize ederek bir an önce yaşanan işçi sıkıntısının önüne geçmek istiyor.



HOLLANDA’DA ÇALIŞMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Hollanda’dan gelen son dakika bilgisine göre, uluslararası işçi kapsamında 353 personelin istihdam edileceğini duyurdu. Avrupa’nın çoğu bölgesinde yaşanan işçi bulma problemleri sebebiyle işçi alımı yaptıklarını da yapılan çalışmalar sonucunda görebilmekteyiz.
Hollanda çalışma vizesi başvuru formu: Eksiksiz, doğru ve mavi tükenmez kalem ile doldurulması gerekir.

Pasaport: Elde edilecek Hollanda çalışma vizesinin bitiş zamanından minimum 3 ay sonrasına dek geçerliliği olan bir pasaport gerekir.


Adli sicil kayıtları: Öncül sertifika şart.

İş akdi: İşveren tarafından tastikli ve imzalı iş sözleşmesi veya akdi, işin tanımı, işin yapılacağı yer gerekir.

Diploma: Şayet üniversite veya yüksek lisans eğitimi Hollanda’da tamamlanmışsa, bitirilen okuldan elde edilecek diploma ve eğitim belgeleri gerekir.

Tecrübe-Deneyim: İş deneyimine sahip olunması durumunda CV ve iş deneyimlerini kanıtlayan belgeler gerekmektedir.

HOLLANDA ÇALIŞMA İZNİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Hollanda çalışma izni vizesi adına şart olan belgelerin tamamlanarak igili noktalara götürülmesi gerekir.

Hollanda vizesi resmi aracı kurumu olan VFS Global’den Hollanda MVV vize başvuru randevusu alınır.

Randevu gününde istenen evraklarla birlikte ilgili aracı kuruma gidilir
Biyometrik fotoğraf ve parmak izi istenilen tüm evraklarla birlikte verilir.


Başvuru sonucunun çıkması kısa veya uzun süreler olabilmektedir.

ALIM YAPILAN MESLEKLER

Temizlik personeli
Şoför
Bekçi
Hizmet personeli
Çöp toplama personeli
Garson
Güvenlik görevlisi

HOLLANDA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU

Hollanda Hükümeti konuyla ilgili detaylı resmi açıklama yapmasa da haberimizin başında da belirttiğimiz gibi birçok yabancı iş bulma sitesinde konuyla ilgili ilan paylaştı. Bu yabancı iş arama sitelerini inceleyerek Hollanda’nın açtığı ilanlara erişebilirsiniz.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
HOLLANDA NÜFUSU 2022 YILINDA NE KADAR OLDU?

Avrupa’da senede %0.22 oranında büyüyen Hollanda’nın 2022 yılı Worldometer’ın son verilerine göre nüfusu 17.2000.006’dır. Birleşmiş Milletler baz alındığında ise Hollanda’nın 2020 nüfusu 17.134.872 kişi olduğu öngörülüyor. Hollanda’nın yaş ortalaması ise yine son verilere göre 43.3’tür. Tüm ülkeler listesinde Hollanda, dünyanın en kalabalık 69. ülkesidir.

Kaynak: IHA



Bir cevap yazın