• Cts. Tem 27th, 2024

HOLLANDA`NIN YENİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ J.C.S (JOEP) WIJNANDS HOTİAD BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

ByHaber Merkezi

Ağu 11, 2022

HOLLANDA`NIN YENİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ J.C.S (JOEP) WIJNANDS HOTİAD BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

Hollanda`nın Ankara Büyükelçiliğine yeni atanan ve 2 Eylül 2022 de görevine başlayacak olan Büyükelçi J.C.S. (Joep) Wijnands, Hotiad Başkanı Hikmet Gürcüoğlu’nu, Hollanda’da ziyaret etti.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Tanışma amaçlı yapılan ziyarette iki ülkenin ortak paydası olan Hollanda Türk Toplumu konusu ve iki ülke arasındaki ticari işbirliği ve çalışmalar dikkate alındı.

Karşılıklı yapılan görüşmede Her iki tarafın da memnuniyet duyduğu ticari ilişkiler seviyesi kadar, karşılıklı doğrudan yatırım seviyeleri ve Potansiyelin daha büyük olup eldeki ivme ile yapılabilecekler konusunda ortak fikir birliğine varıldı.



Ziyaretten memnun olduğunu belirten Ankara`nın Yeni Hollanda büyükelçisi J.C.S. Wijnands, HOTİAD başkanı Hikmet Gürcüoğlu ve HOTİAD üyelerini Ankara’ya davet ederek, misafir etmekten memnuniyet duyacaklarını ifade etti.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Büyükelçi J.C.S. (Joep) Wijnands Tecrübeli bir Diplomat

Ankara`ya atanan yeni büyük elçi Wijnands bu görevine atanmadan önce sırasıyla Roma Büyükelçiliği ve Vilnius Büyükelçiliği yaptı. Büyükelçi J.C.S. (Joep) Wijnands bir dönem Afganistan’daki Ürüzgan’daki Hollanda misyonunda Sivil Temsilci olarak da görev yaptı. Dışişleri Bakanlığı’nda daha önce Güvenlik Politikası Direktörü ve Siyasi İşler Direktör Yardımcısı görevlerinde de bulunan Wijnands 2019’dan beri de Savunma Bakanlığı Politika Genel Müdürü görevlerini yaptı.


Bir cevap yazın