• Cum. Nis 26th, 2024

“BİR DAHA ASLA CORENDON İLE UÇMAYIZ”

ByHaber Merkezi

Tem 25, 2022

ROTTERDAM HAVAALANINDA MAHSUR KALAN CORENDON YOLCULARI AĞIZ BİRLİĞİ ETTİ “BİR DAHA ASLA CORENDON İLE UÇMAYIZ”

Özcan Özbay

Corendom Hava Yollarına ait Amsterdam – Ankara uçağı sebebi Corendon Hava Yolları Direktörü Steven van der Heijden tarafından yapılan açıklamada “Amsterdam hava alanınındaki yoğunluğun olabileceğini erken gördük çünki bir havayolu şirketi olarak müşterilerimizin tatillerinin devam etmesini sağlamak için açıkça elimizden gelen herşeyi yapıyoruz.” belirtilmesinin ardından uçuşun Rotterdam Hava alanına alınmasıyla başlayan terslikler uçağın halen devam eden rötarı ile sürüyor. Uçaktaki 170 yolcu canından bezmiş durumda ve Corendon yetkililerine ateş püskürüyor.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Geçtiğimiz Pazar akşamı Amsterdam dan Rotterdam a alınan saat 21.05 teki Rotterdam Ankara seferini yapacak olan Corendam Hava Yollarına ait uçak rötar yaptı. Akşam içerisinde bir kaç kez ertelenen uçuşun ertesi gün saat 10.00 da yapılacağı yolculara duyuruldu. Gece boyunca havaalanında kalan 170 yolcu Corendon yetkililerine ulaşmak isteseler de ulaşamadılar.



Rijmond Haber sitesinin haberine göre bazı yolcuların otele yerleştirildiği belirtildi. Haberde uçuşun Salı günü (yarın) saat 10.00 da yapılacağı belirtilirken uzakta yaşayan yolculara otel ayrıldığı, yakında yasayanlara ise evlerine gitmeleri söylendiği öğrenildi. Yolculardan Sevda Sal, “Yaşananları Biraz protestodan sonra Corendon, bölgede yaşamayan insanlar için bir otel ayarlamak istedi, çevrede yaşayanlar da evlerine gitmek zorunda kaldı.”derken yine yolculardan Adem Çelem kendilerine otel ayarlandığını belirterek “Sonunda otele ancak gece yarısından sonra girebildik. Lobide bir buçuk saat bekledik, çünkü Corendon otele yolculardan oluşan isim listesini geç vermiş.”dedi.


Öte yandan yolcular yalnız uçan yolcuların aynı odada uyumak zorunda kaldıklarını dile getirdiler.

Olayda mağdur olan 170 yolcu hiç bir skeilde Corendon yetkililerine ulaşamadıkları için sinirlenerek bir yetkilinin kendilerine olup bitenler hakkında bilgi vermelerini aksi halde zarar verecekleri tehditlerinde bulundukları da gelen bilgiler arasında yer aldı.


Havaalanında kalmak zorunda kalan yolculara Hollanda Kraliyet Marechaussee şu dağıttı. Yolcular arasında Üniversite sınavını kaçıracağını ve bu nedenle yüksek lisans alamayacağını belirtirken, bir yolcu da onemli bir nisan törenine katılamayacağından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Yolcuların uçuşun yarında yapılmaması olasılığında havaalanında eylem yapacakları ve tüm uçuşları iptyal etmek için çaba gösterecekleri öğrenilirken Corendon bürolarınada saldıracakları öğrenildi.



Bir cevap yazın