• Sal. Nis 23rd, 2024

HOLLANDA`DAN ŞOK KARAR !!!

ByHaber Merkezi

Tem 23, 2022

HOLLANDA`DAN ŞOK KARAR !!!

Özcan Özbay

Hollanda göç bakanlığı Ankara antlaşması başvurularını 1 ekim 2022 itibaren iptal etmek istiyor.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Son zamanlarda Hollanda’da yasayan ve oturum karti olan Türk vatandaslarina Belediyeler tarafindan 3 yil içinde uyum sinavini almak zorunda olduklarina dahil kararlar gelmeye basladi. Konu ile ilgili olarak goruslerini aldigimiz Avukat İsmet Özkara “Daha önceki bilgilendirmelerimizde birçok kez yeni uyum yasasını öne sürerek Hollanda devletininin, Ankara antlaşmasından doğan hakları iptal etmek istediklerini belirtmiştik. Ve sonunda Göç bakanlığının meclise gönderdiği mektupta, Hollanda ‘da yapılacak olan aile birleşimi, şirket, işçi başvuruların Ekim ayından itibaren artık Hollanda da yapılamayacağını ve Sürecin Türkiyede beklenmesi gerektiğini belirtti. Dolayısıyla MVV vizesi olmadan Hollandaya giriş yapılamayacak.”dedi.



Bu uygulamanin tamamen yasal olmadigini belirten Özkara “Ankara antlaşmasının iptal maddesi olmamasına rağmen, sözde hukuk devleti Hollanda bu antlaşmayı tanımak istemiyor ve Avrupa Adalet Divanının karalarını hiçe sayıyor.”dedi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Konunun takipçisi olacaklarini da sozlerine ekleyen İsmet Özkara hukuki süreci başlatacaklarıni belirterek “Belediyenin almis oldugu karara 6 hafta içinde itiraz edebilirsiniz.”dedi.


Bir cevap yazın