• Per. Mar 28th, 2024

Semih Arıkan Müzik Okulunun kursiyerlerinden Muhteşem bir yıl sonu konseri

ByHaber Merkezi

Tem 16, 2022

Semih Arıkan Müzik Okulunun kursiyerlerinden Muhteşem bir yıl sonu konseri

T. Akça

Semih Arıkan Müzik Okulunun kursiyerleri bir yıl boyunca öğrendiklerini, yıl sonu konserinde sergilediler. Yüzlerce seyircinin karşısına çıkan öğrencilerin heyecanları konser boyunca devam etti.

İki bölüm halinde gerçekleşen Yıl sonu konserinin ilk bölümünde küçükler yer aldı. Sevilen eserlerden oluşan miniklerin konseri her kes tarafından ayakta alkışlandı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Daha sonra kısa bir ara verilmesinin hemen ardından sahneye büyüklerden oluşan koro çıktı.

Bilinen ve sevilen eserlerden oluşan repertuara tüm davetlilerde konser boyunca eşlik ettiler.

Bir yıllık çalışmanın neticesini görmekten mutlu olduğunu dile getiren Semih Arıkan “Bu yılı bu şekilde çok güzel tamamladık. Şimdi sırada gelecek yılın çalışmaları var.”dedi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Semih Arıkan kimdir?

Semih Arikan Ankara’da doğdu.İlk, orta ve lise eğitimini Adapazarı’nda tamamladı.İstanbul’a 1974 yılında geldi ve aynı yıl Marmara Üniversitesi Eğitim Fakultesi Müzik Öğretmenliği bölümü yetenek sınavlarını kazandı.Dört yıl süren yüksek müzik eğitimini (stajını da Kadıköy Kız Lisesinde tamamlayarak) üstün başarı ile bitirdi. Beşiktaş Türk Muziği Konservatuarı’na devam ederken Ruhi Su’nun öğrencisi oldu.Kadıköy Belediyesi Turk Halk Muziği Korosu’nu yönetti.1979 yılında Özel Sakarya Lisesinde dört yıl sürecek olan Müzik Ögretmenliği ve Müdür Yardımcılığı görevine başladı. Askerliğini ise Antalya’da tamamladı.



1983 te eğitim amacı ile Hollanda’ya geldi ve Rotterdam Konservatuarında Okul Müziği eğitimi aldı. Utrecht (LOKV) verdiği yeterlilik sınavında, yüksek düzeyde dünya müziği öğretmenliği hakkını kazandı. Bir yıl sonra yine Utrecht’te açılan ‘Çocuk Müziği’ seminerini bitirdi.Rotterdam (SKVR), Vlaardingen, Breda, Leiden, Amersfoort, Ijmuiden ve Den Haag belediyelerine bağlı olan müzik okullarında uzun yıllar Türklere ve Hollandalılara dersler
verdi.

Bilgi ve deneyimlerini Türk Müziğinin eğitimi alanında yoğunlaştıran Arıkan 1988 de Amersfoort Belediyesi Eğitim dairesinin finanse ettiği proje için yüz Türk okul şarkısından oluşan, İkokullar için kitap ve CD çalışmasını tamamladı.Rotterdam’da (1989) ‘Congresgebouw ‘De Doelen’ için, lise düzeyindeki okullara yönelik, kitap ve videodan oluşan’ Türk Müziği ‘ konulu çalışmasını bitirdi. Ardından, Rotterdam kütüphanesi (Stichting Centrale Discotheek Rotterdam) için ‘Türk Müziği ve Çeşitleri’ isimli kitapçığı yazdı.


Hollanda’da ilk kez, yetmiş kişilik Amsterdam Senfoni Orkestrası (Amsterdamse Promenade Orkest) ile bağlamayı birleştirerek türkülerimizi seslendirdi. İki yıl süren bu proje süresince Amsterdam (Vrij) Üniversitesi konser salonunda katılımı yüksek oniki konser gerçekleştirdi.
Yine Hollanda’da ilk kez, Rotterdam Konservatuarı’nda Türk Müziği haftasını düzenledi. Tamamını Hollandalı Konservatuar ögrencilerinin oluşturduğu koroyu ve orkestrayı kapanış konserinde başarı ile yönetti.

‘Kulsan’ sanat kurumunun organize ettiği Hollanda ve Belçika’yı kapsayan ’Kerkük Türküleri’ isimli altı konsere saz sanatçısı olarak katıldı.
Türk – Hollandalı müzisyenlerden oluşan ve çok sesli Türk Müziği yapan on kişilik ‘SET’ orkestrasının kuruluşunda görev aldı. Aynı orkestrada ses ve saz sanatçısı olarak iki yıl süre ile konserler verdi.
Den Haag’ta bulunan Türk Eğitimciler Birliği üyesi yaklaşık otuz öğretmenden oluşan öğretmenler korosunu iki yıl yöneterek birçok konserler gerçekleştirdi.


Rotterdam Charlois İlkokulunda kırk öğrenci ile oluşturduğu ‘Sevgi çiçekleri’ isimli çocuk korosunu beş yıl çalıştırdı. Çocukların festivallere ve koro yarışmalarına katılmalarını sağladı.

Rotterdam Eğitim Bilimleri Akademisi’nde dört yıl süre ile Türk Dili ve Edebiyatı eğitimi gören Arıkan, mezuniyet tezini de ‘Hollanda da Türk Müziği’ konusunu seçerek tamamladı.

Thomas More (PABO) Akademisi’nde bir yıl süren ilkokul uzmanlık eğitiminin ardından Rotterdam Charlois ve Hoogvliet Het Prisma okullarında on yılı aşkın bir süre Türkçe Anadili ve Kültürü öğretmenliği yaptı.

Beste ve şarkı sözü çalışmaları da olan sanatçının “Yapma Rotterdam” ve “Halay” isimli şarkıları Hollanda ‘da NOS ve VPRO yayın kurumları ve TRT de yayınlandı Yaklaşık yirmibeş yıldır tanınmış Türk-Pop gurubu olan Misket Orkestrası ile konserler vermekte olan Arıkan, sesinin yanı sıra Keman, Piyano, Ud, Bağlama ve Tar çalabilmektedir. Çok zengin bir repertuara sahip olan Arıkan, Türk müziğinin hemen hemen bütün türlerini de başarılı bir biçimde yorumlayabilmektedir.

Konserlerinde, başka ülkelerin müziklerini de seslendiren SEMİH ARIKAN ve “MİSKET ORKESTRASI” çok kültürlü (Intercultureel) müzik yapabilme çizgisini de koruyan Türk-Pop orkestrası olarak,Turk ve de Hollandalı müzikseverlerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Den Haag(Lahey) müzik okulu ”Koorenhuis” te Türk müziği dersleri veren Arıkan,yakında üç dilde yayınlayacağı,Türk müziği ve sazlarını anlatan kitabı ile bağlama metodu üzerinde çalışmaktadır.


Bir cevap yazın