• Cts. Nis 20th, 2024

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Töreni Lahey Büyükelçiliği Konutunda Düzenlendi

ByHaber Merkezi

Tem 16, 2022

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Töreni Lahey Büyükelçiliği Konutunda Düzenlendi

Özcan Özbay

Türkiye ve tum yurtdisi temsilciliklerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma program düzenlendi. Lahey de bulunan Büyükelçilik konutu da bu torenlere ev sahipligi yapti.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
T.C. Lahey Büyükelçiliği konutunun bahcesinde duzenlenen törene T.C. Deventer Başkonsolosu Tuna Yücel Modrak, T.C. Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz, T.C. Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, Deventer Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Hüsnü Özmen, Amsterdam Başkonsolosluğu Eğitim Müşaviri Anıl Yılmaz, Lahey Büyükelçiliği Basın Müşaviri Ebubekir Dursun, HDV Başkanı Muhlis Koç, THY Hollanda Müdürü Cengiz İnceosmanoğlu, HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, MÜSİAD Başkanı Ali Köklü, TOVER Başkanı Durmuş Doğan, IOT Başkanı Zeki Baran ile sınırlı sayıda Türk STK temsilcisi ve yetkilileri katıldı.

Programa şehitlerimiz için gerçekleştirilen saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile baslandi. Daha sonra 15 Temmuz ve tum Sehitlerimiz icin Den Haag Ahi Evran Camii din görevlisi Necati Akbulut tarafindan Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

T.C. İletişim Başkanlığı tarafından 15 Temmuz ile ilgili hazırlanan bir sinevizyon gösterimi izlenildi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Daha sonra yapilan konusmalarin ilkini T.C. Deventer Başkonsolosu Tuna Yücel Modrak yaptı. Başkonsolos Modrak konuşmasında “Bu tehdidin bertaraf edilmesinde en büyük pay, Türk halkına aittir” dedi.

Büyükelçi Şaban Dişli’nin yurt dışında olması nedeniylegunun anlam ve onemine binaen yapacagi konusma, geçici Maslahatgüzar Murat Soğangöz tarafindan okundu. Büyükelçi Saban Disli mesajinda “Bu uzun soluklu mücadelede devlet-millet birlikteliği en önemli gücümüzü teşkil etmektedir” dedi.


Bir cevap yazın