• Cum. May 3rd, 2024

FATİH POLATLI GORINCHEM ŞEHRİNDE TÜRK KÖKENLİ İLK BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

ByHaber Merkezi

Tem 8, 2022

FATİH POLATLI GORINCHEM ŞEHRİNDE TÜRK KÖKENLİ İLK BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Özcan Özbay

Hollanda nın Güneyinde bulunan ve yaklaşık 40 bin nüfuslu bir şehir olan Gorinchem de ilk kez Türk asıllı biri Belediye Başkan Yardımcısı oldu.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Gorinchem belediyesinde yapılan seçimden sonra yönetimin oluşturulamaması üzerine Koalisyona gitme kararının alınmasının ardından Dün (7 Temmuz 2022) Akşam saatlerinde yapılan oylama ile seçilen 5 Belediye Başkan Yardımcısı arasında yer alan ve ilk Türk kökenli Belediye Başkan Yardımcısı olarak ta tarihe geçen Stadsbelang Gorinchem partisi adına Fatih Polatlı, yapılan yemin töreni ile yıllardır yaşadığı şehire Belediye Başkan Yardımcısı oldu.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
2022-2026 yılları arasında koalisyon üyesi olarak şehri yönetecek olan Fatih Polatlı çok heyecanlı olduğunu belirterek “Gorinchem için en iyisini yapmaya çalışacağım. Sorumluluğumu biliyorum.”dedi.

Aynı şehir Belediyesi daha önce de buna benzer bir olayı 1998 yılında yaşadı. O yıl seçimlere ilk kez katılan iki Türk meclis üyesi adaylarından biri olan eski siyasetçi ve Sendikacı Osman Elmacı da Fatih Polatlı ya destek olmak için orada yer aldı. Elmacı mikrofonlarımıza yaptığı konuşmada “Tarihi bir an yaşıyoruz. Türklerin çok olduğu bir şehirde yıllar önce biz bir ilki insanlarımıza yaşatırken şimdi Fatih Polatlı arkadaşımız da ilk Türk kökenli Belediye Başkan Yardımcısı olarak bizleri onurlandırdı. Kendisine başarılar diliyorum.”dedi.

Bir cevap yazın