• Cts. Nis 20th, 2024

GAVURUN KIZI ELENA

Özcan Özbay (Özel Haber)

Yaşadıklarını kaleme alarak genç kadınlara yaşamları boyu gerekli olabilecek fikirler sunan Romanya uyruklu Elena Mantu`nun yeni kitabı Gavurun Kızı kitapçılardaki yerini aldı.

“Dikenli Acıtan Hayatlarınızı Beyaz Zambaklar Tarlasına Çevirin”
Kitabın oluşumu ve bu güne gelişi hakkında konuşan yazar Elena Mantu “Yaşadıklarımı kaleme alıp Gavurun Kızı Elena kitabımı yazdım. Romanya’dan Türkiye’ye gelişim ve bir Türk ile yapmış olduğum evlilik sürecini kaleme aldım. Gavurun Kızı Elena kitabımda yaşadığım sıkıntılardan ve bu sıkıntılar karşısında kendi ayaklarımın üstünde duruşumdan bahsettim.”dedi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Kitabı yazarken nelerden ilham aldınız sorumuzu da cevaplayan Mantu “Kitabımı yazarken tüm dünyadaki kadınlara ilham olacağını düşünerek yazmaya çalıştım ve dünyanın dört bir tarafından okuyucularıma ulaştım.
Benim gibi birçok kadın olduğunu gördükten sonra onların yaşadığı sıkıntıları da kaleme almaya başladım. Belki de birçok kadın dostlarımıza ilham olarak kendi ayaklarının üzerinde duran güçlü kadınlar olacağına inandığımdandır. Kadınlar her zaman güçlü durmak zorundadırlar. Hepimiz biliyoruz ki kadınların hayattaki sorumluluğu çok daha fazladır. Hele birde evlatları varsa annelik iç güdüsüyle sorumlulukları çok daha fazla oluyor. Bu sebeple gördüğü şiddet karşısında çocuklarda bu duruma tanık olması gelişme dönemlerinde oldukça yaralayıcı izler bırakabiliyor. Çocuklarınıza kesinlikle saldırmamayı öğretmek değil, başkalarını incitmeyi amaçlayan her türlü eylemin yanlış olduğunu öğretmeliyiz.”dedi.

Kadına şiddet konusunda da konuşan Yazar Elena Mantu “Şiddete uğrayan kadınların ise büyük bir bölümü çocukluğunda şiddet gören ya da şiddete maruz kalan, kendine güvensiz, ekonomik olarak kendi ayaklarının üstünde duramayan ve mahalle başkısı dediğimiz durumlardan kaynaklanıyor maalesef.
Bu konuda birçok ünlü sanatçı ile bir araya gelip konuşma fırsatı buldum. Aynı zamanda TV programlarına katılarak kendi yaşadığım bu durumdan ve kadınlarımızın yaşadığı sıkıntılardan bahsederek dünyadaki kadınlarımızın sesi oldum. Birçok gazeteye röportaj verdim.”dedi.

Her yıl yapılan The Best Of Time da 2022 yılının en iyi yazar ödülünü alan Mantu “Bu yaşadığım durumu birer hayat mücadelesi olarak görüyorum. Ayrıca Romanya’da basılan “SÜFERİNTA SI SPERANTA” isimli kitabımla Romanya’da yaşayan kadınlara ulaşma imkâni buldum. Aslında biz kadınların birçok yaşadığı zorluklara rağmen ayakta kalmak için sebepleri olmalı diye düşüyorum. Yaşadığım onca sıkıntılara rağmen kendi ayaklarımın üstünde durmamda ve Gavurun Kızı Elena kitabımı yazmamda en büyük destekçilerim canım kızım ve oğlumdu. Onlardan aldığım güç ile bugün buradayım. Şu an ise binlerce şiddet mağduru kadınların sesi olmaya çalışıyorum.dedi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Kitabı ile ilgili olumlu tepkiler aldığına vurgu yapan Elena Mantu “Belki kim bilir bir dizi veya bir filmle Gavurun Kızı Elena’yı beyaz perdelere taşıyabilirim. Kadın olmak sadece Türkiye’de zor değil, Dünya’nın her yerinde zordur. Unutmayın ki eğer kendi ayaklarınızın üzerinde durmak için bir sebebiniz varsa emin olun her şeyi başarabilirsiniz. Gavurun Kızı Elena kitabımda bahsettiğim gibi kader bana başlangıçta dikenli bir hayat sunmuş olsa bile ben onu beyaz zambaklar açan bir çiçek tarlasına çevirdiğime inanıyorum. Gavurun Kızı Elena kitabımın kalbinde dikenli canını acıtan bir hayatı yaşayan kadınlara rehber olup onları beyaz zambaklar açan bir çiçek tarlasına çıkaracağına inanıyorum.”dedi.

Elena Mantu Kimdir

19 Ekim 1973 yılında Romanya’nın Teleorman kentinde doğdu. Eğitimini Romanya’da Tatarasti kasabasında tamamladı. 5 yasında annesini kaybetti. 20 yasına kadar Romanya’da yaşadı. Bir Türk ile tanıştıktan sonra Türkiye’ye geldi. Birçok zorluk ve sıkıntılara rağmen hayat mÜcadelesini kaybetmedi. 1 erkek 1 kız çocuğu var. Birçok otobiyografi dalında en iyi yazar ödülü aldı. Avrupa’da birçok ülkede Gavurun Kızı Elena kitabına olan ilgiden dolayı kitabının İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca çevirileri ile de duyurma fırsatı buldu. Ayrıca kendi memleketi Romanya’da Gavurun kızı Elena kitabını Elena Fata de Ghiaur adıyla Romencesini de yazdı.

Kitapları

Bir Hristiyan Nasıl Müslüman Yapılamaz, Gavurun kızı Elena, Alex’in Bilinmeyenleri, Alex’in Bilinmeyenleri 2 kitaplarının yazarıdır.

Bir cevap yazın