Bu siteyi kullanarak, Gizlilik Politikası ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Radyo Deniz - HOLLANDA`NIN TÜRKCE HABER PORTALIRadyo Deniz - HOLLANDA`NIN TÜRKCE HABER PORTALI
  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Eğlence
  • Magazin
  • Sağlık & Yaşam
  • Spor
  • Teknoloji
  • Turizm
  • Yemek Dünyası
Search
  • Bize Ulaşın
  • Blog
  • Complaint
  • Advertise
© 2022 - Pap Team - Tüm hakları saklıdır.
Reading: GAVURUN KIZI ELENA
Share
Sign In
Aa
Radyo Deniz - HOLLANDA`NIN TÜRKCE HABER PORTALIRadyo Deniz - HOLLANDA`NIN TÜRKCE HABER PORTALI
Aa
Search
  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Eğlence
  • Magazin
  • Sağlık & Yaşam
  • Spor
  • Teknoloji
  • Turizm
  • Yemek Dünyası
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Bize Ulaşın
  • Blog
  • Complaint
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Radyo Deniz - HOLLANDA`NIN TÜRKCE HABER PORTALI > Blog > Dünya Haberleri > GAVURUN KIZI ELENA
Dünya HaberleriHaberlerÖne ÇıkanlarSon Dakika

GAVURUN KIZI ELENA

Haber Merkezi
Haber Merkezi 28 Haziran 2022
Updated 2022/06/28 at 7:19 PM
Share
SHARE

GAVURUN KIZI ELENA

Özcan Özbay (Özel Haber)

Yaşadıklarını kaleme alarak genç kadınlara yaşamları boyu gerekli olabilecek fikirler sunan Romanya uyruklu Elena Mantu`nun yeni kitabı Gavurun Kızı kitapçılardaki yerini aldı.

“Dikenli Acıtan Hayatlarınızı Beyaz Zambaklar Tarlasına Çevirin”
Kitabın oluşumu ve bu güne gelişi hakkında konuşan yazar Elena Mantu “Yaşadıklarımı kaleme alıp Gavurun Kızı Elena kitabımı yazdım. Romanya’dan Türkiye’ye gelişim ve bir Türk ile yapmış olduğum evlilik sürecini kaleme aldım. Gavurun Kızı Elena kitabımda yaşadığım sıkıntılardan ve bu sıkıntılar karşısında kendi ayaklarımın üstünde duruşumdan bahsettim.”dedi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Kitabı yazarken nelerden ilham aldınız sorumuzu da cevaplayan Mantu “Kitabımı yazarken tüm dünyadaki kadınlara ilham olacağını düşünerek yazmaya çalıştım ve dünyanın dört bir tarafından okuyucularıma ulaştım.
Benim gibi birçok kadın olduğunu gördükten sonra onların yaşadığı sıkıntıları da kaleme almaya başladım. Belki de birçok kadın dostlarımıza ilham olarak kendi ayaklarının üzerinde duran güçlü kadınlar olacağına inandığımdandır. Kadınlar her zaman güçlü durmak zorundadırlar. Hepimiz biliyoruz ki kadınların hayattaki sorumluluğu çok daha fazladır. Hele birde evlatları varsa annelik iç güdüsüyle sorumlulukları çok daha fazla oluyor. Bu sebeple gördüğü şiddet karşısında çocuklarda bu duruma tanık olması gelişme dönemlerinde oldukça yaralayıcı izler bırakabiliyor. Çocuklarınıza kesinlikle saldırmamayı öğretmek değil, başkalarını incitmeyi amaçlayan her türlü eylemin yanlış olduğunu öğretmeliyiz.”dedi.

Kadına şiddet konusunda da konuşan Yazar Elena Mantu “Şiddete uğrayan kadınların ise büyük bir bölümü çocukluğunda şiddet gören ya da şiddete maruz kalan, kendine güvensiz, ekonomik olarak kendi ayaklarının üstünde duramayan ve mahalle başkısı dediğimiz durumlardan kaynaklanıyor maalesef.
Bu konuda birçok ünlü sanatçı ile bir araya gelip konuşma fırsatı buldum. Aynı zamanda TV programlarına katılarak kendi yaşadığım bu durumdan ve kadınlarımızın yaşadığı sıkıntılardan bahsederek dünyadaki kadınlarımızın sesi oldum. Birçok gazeteye röportaj verdim.”dedi.

Her yıl yapılan The Best Of Time da 2022 yılının en iyi yazar ödülünü alan Mantu “Bu yaşadığım durumu birer hayat mücadelesi olarak görüyorum. Ayrıca Romanya’da basılan “SÜFERİNTA SI SPERANTA” isimli kitabımla Romanya’da yaşayan kadınlara ulaşma imkâni buldum. Aslında biz kadınların birçok yaşadığı zorluklara rağmen ayakta kalmak için sebepleri olmalı diye düşüyorum. Yaşadığım onca sıkıntılara rağmen kendi ayaklarımın üstünde durmamda ve Gavurun Kızı Elena kitabımı yazmamda en büyük destekçilerim canım kızım ve oğlumdu. Onlardan aldığım güç ile bugün buradayım. Şu an ise binlerce şiddet mağduru kadınların sesi olmaya çalışıyorum.dedi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Kitabı ile ilgili olumlu tepkiler aldığına vurgu yapan Elena Mantu “Belki kim bilir bir dizi veya bir filmle Gavurun Kızı Elena’yı beyaz perdelere taşıyabilirim. Kadın olmak sadece Türkiye’de zor değil, Dünya’nın her yerinde zordur. Unutmayın ki eğer kendi ayaklarınızın üzerinde durmak için bir sebebiniz varsa emin olun her şeyi başarabilirsiniz. Gavurun Kızı Elena kitabımda bahsettiğim gibi kader bana başlangıçta dikenli bir hayat sunmuş olsa bile ben onu beyaz zambaklar açan bir çiçek tarlasına çevirdiğime inanıyorum. Gavurun Kızı Elena kitabımın kalbinde dikenli canını acıtan bir hayatı yaşayan kadınlara rehber olup onları beyaz zambaklar açan bir çiçek tarlasına çıkaracağına inanıyorum.”dedi.

Elena Mantu Kimdir

19 Ekim 1973 yılında Romanya’nın Teleorman kentinde doğdu. Eğitimini Romanya’da Tatarasti kasabasında tamamladı. 5 yasında annesini kaybetti. 20 yasına kadar Romanya’da yaşadı. Bir Türk ile tanıştıktan sonra Türkiye’ye geldi. Birçok zorluk ve sıkıntılara rağmen hayat mÜcadelesini kaybetmedi. 1 erkek 1 kız çocuğu var. Birçok otobiyografi dalında en iyi yazar ödülü aldı. Avrupa’da birçok ülkede Gavurun Kızı Elena kitabına olan ilgiden dolayı kitabının İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca çevirileri ile de duyurma fırsatı buldu. Ayrıca kendi memleketi Romanya’da Gavurun kızı Elena kitabını Elena Fata de Ghiaur adıyla Romencesini de yazdı.

Kitapları

Bir Hristiyan Nasıl Müslüman Yapılamaz, Gavurun kızı Elena, Alex’in Bilinmeyenleri, Alex’in Bilinmeyenleri 2 kitaplarının yazarıdır.

Bunu da beğenebilirsin

Korona dan Son 24 saatte ölen kisi sayisi 9, yeni vaka sayisi 1.915 kisi

Trabzonspor tarihine geçecek! Ahmetcan Kaplan, Hollanda devi Ajax’a imzayı atıyor

Avrupa’da doğal gaz fiyatı bir haftada yüzde 20 arttı

Hollanda’da çiftçi protestolarında 100’den fazla gözaltı

KORKUTAN HABER..!

Haber Merkezi 28 Haziran 2022
Share this Article
Facebook TwitterEmail Yazdır
Share
Previous Article Hollanda Vlaardingen’de 18 yasındaki bir Türk genci bıçaklanarak öldürüldü
Next Article Hollanda’da iyileşme umudu olmayan 12 yaşın altındaki çocuklara ötanazi uygulanması gündemde
Leave a comment

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Birlikte Büyümeye Devam

1.5k Beğen
380 Takip et
13k Pin
1.5k Takip et
65 Abone ol
banner banner

En son Haberler

Korona dan Son 24 saatte ölen kisi sayisi 9, yeni vaka sayisi 1.915 kisi
16 Ağustos 2022
Trabzonspor tarihine geçecek! Ahmetcan Kaplan, Hollanda devi Ajax’a imzayı atıyor
16 Ağustos 2022
Avrupa’da doğal gaz fiyatı bir haftada yüzde 20 arttı
16 Ağustos 2022
Hollanda’da çiftçi protestolarında 100’den fazla gözaltı
16 Ağustos 2022

Bunu da beğenebilirsin

HaberlerÖne ÇıkanlarSağlık & YaşamSon Dakika

Korona dan Son 24 saatte ölen kisi sayisi 9, yeni vaka sayisi 1.915 kisi

1 Min Read
HaberlerÖne ÇıkanlarSon DakikaSpor

Trabzonspor tarihine geçecek! Ahmetcan Kaplan, Hollanda devi Ajax’a imzayı atıyor

1 Min Read
HaberlerÖne ÇıkanlarSon Dakika

Avrupa’da doğal gaz fiyatı bir haftada yüzde 20 arttı

1 Min Read
HaberlerÖne ÇıkanlarSon Dakika

Hollanda’da çiftçi protestolarında 100’den fazla gözaltı

2 Min Read
Radyo Deniz - HOLLANDA`NIN TÜRKCE HABER PORTALIRadyo Deniz - HOLLANDA`NIN TÜRKCE HABER PORTALI
Follow US

© 2022 - Pap Team - Tüm hakları saklıdır.

Removed from reading list

Geri al
AdBlock Algılandı
Sitemiz reklam destekli bir sitedir. Lütfen sitemizi desteklemek için beyaz listeye alın.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?