• Cum. Nis 19th, 2024

Pozitif test sayısı artmaya devam ediyor, RIVM korona dalgasının başladığını doğruladı

ByHaber Merkezi

Haz 24, 2022

Pozitif test sayısı artmaya devam ediyor, RIVM korona dalgasının başladığını doğruladı

Özcan Özbay

GGD’deki pozitif korona testi sayısı geçen hafta yüzde 70’ten fazla arttı. RIVM’nin Salı günkü haftalık rakamlarına göre, IC kabul sayısında da artış görüldugunu belirten bir sözcü verdiği demeçte, “korona rakamları Hollanda’da yeni bir korona dalgasının başladığı şüphesini doğruladı.”dedi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Son yedi gün içinde RIVM, 26.462 pozitif korona testi raporu aldı. RIVM’ye göre, enfeksiyon sayısı tüm bölgelerde ve tüm yaş gruplarında arttı. Geçen hafta enstitü 15.526 pozitif test kaydetti. Kendi kendine testler dahil edilmediğinden, gerçek enfeksiyon sayısı muhtemelen daha yüksek oldugu belirtildi.

Gectigimiz haftaya kadar henuz bir karara veremezken bu hafta Omikron un yeni varyanti BA.5 in artik on plana ciktigini belirten sozcu “Alt varyantlar, savunmalardan kaçma konusunda daha iyidir, ancak insanları daha hasta yapmıyorlar. Diğer ülkelerde de enfeksiyon sayısı artıyor.”dedi.



COVID-19 nedeniyle hastaneye kabul edilen hasta sayısı stabilize olurken, yoğun bakıma giren Covid hastalarının sayısı bir önceki haftaya göre yüzde 37 arttı.

Toplamda, hastaneler geçen hafta 268 covid hastasını kabul etti, bir önceki haftaya göre 10 fazla. Bu 268 hastanın 22’si yoğun bakımda kaldı. Bir hafta önce 16 vardı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Pozitif korona testlerinde bir artış daha

RIVM, kanalizasyon suyundaki virüs parçacıklarının sayısını ölçerek pandeminin gelişimini de izliyor. Ortalama virüs partikül sayısı, önceki haftaya göre yüzde 37’den fazla arttı. Rakamlar özellikle Amsterdam ve Lahey’de yüksek.

Yeni korona dalgası nedeniyle, giderek daha fazla insan enfekte olduklarını doğrulamak için GGD’ye gidiyor. Test sokakları geçen hafta, önceki iki haftanın toplamından daha fazla 32.000’den fazla korona testi gerçekleştirdi. Bu testlerin yüzde 68’i pozitifti, Mart ayının başından bu yana en yüksek oran.


RIVM, henüz tekrar aşı yapmamış kişilere bunu yapmayı düşünmelerini tavsiye ediyor. Bu, yetmiş yaş ve üzerindeki insanları, huzurevinde kalanları, Down sendromlu yetişkinleri ve ciddi bağışıklık bozukluğu olan yetişkinleri kapsiyor.

RIVM, önümüzdeki hafta her durumda pozitif test sayısının artmasını bekliyor.


Bir cevap yazın