• Cts. Nis 27th, 2024

“Gurbetçileri yolunacak kaz gibi görmekten vazgeçin”

ByHaber Merkezi

Haz 21, 2022

“Gurbetçileri yolunacak kaz gibi görmekten vazgeçin”

Türk Hava Yolları’nın yeni bagaj tarifesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Konu yurtdışında yaşayan gurbetçilerde büyük tepkiyle karşılanırken en son TBMM’sine taşındı. Bilindiği gibi THY, haziran ayında yeni bir bagaj fiyat tarifesine geçti ve ek bagaj hakkı için farklı sınıflarda ücret almaya başladı. Bu tarifeye göre eskiden yanında 30 kiloluk bagaj ve bir adet 8 kiloluk el bagajı götürebilen bir yolcu artık aynı hizmet için ek ücret ödemek zorunda.

30 kg için ek ücret

Fiyatlar uçuş noktasına göre farklılık gösteriyor. Bizim yaptığımız örnek hesaplamada (Buradan okuyabilirsiniz: ) bir yolcu 30 kilo bagaj hakkı için gidiş dönüş 90 Euro fark ödüyor. Bunun kalabalık bir aile olduğu düşünüldüğünde bagaj farkı neredeyse bir bilet parasını buluyor.

Derhal zamdan vazgeçilmeli

Konuyla ilgili önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir konuşma yapan Yurtdışı Türkler Alt Komisyonu üyesi CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, yurtdışı uçuş biletlerindeki gizli zam tarifesine son verilmesini istedi. Çakırözer “On yıllardır gurbette alın teri döken Avrupa’daki kardeşlerimiz yolunacak kaz gibi görülmekten vazgeçilmelidir. Bu tarife kurnazlığı mutlaka ama mutlaka bir an önce sona erdirilmelidir” dedi.

3 ayrı tarife

Bilet satın alırken “EcoFly”, “ExtraFly” ve “PrimeFly” olmak üzere üç ayrı fiyat sınıfı arasından seçim yapmak zorunda kalanlar, yanında ne kadar bagajla uçmak istediğine karar vermek zorunda. Çünkü her bagaj hakkının fiyatı farklı. En düşük fiyatı, yanında sadece 8 kilo kabin bagajıyla uçanlar ödüyor. Bir üst sınıf fiyatla uçanlar yanlarına 23 kiloluk bir adet bagaj ile 8 kilogramı geçmeyen el bagajı alabiliyor. En yüksek ücret ise 30 kilo bagaj ve bir adet 8 kilo el bagajı ile uçanlarda.

Bir cevap yazın