• Cts. Tem 27th, 2024

AMSTERDAM HAVAALANINDA UÇUŞ SEFERLERİ KISITLANIYOR

ByHaber Merkezi

Haz 17, 2022

AMSTERDAM HAVAALANINDA UÇUŞ SEFERLERİ KISITLANIYOR

Özcan Özbay

Hollanda da izin zamanlarında aşırı yoğunluğun yaşandığı Amsterdam Havaalanında bu yıl bu yoğunluğu azaltmak amacı ile Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde günlük yolcu kotası uygulamasına geçilecek.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Havaalanındaki yoğunluğun yönetimin bir süredir gideremediği personel açığından kaynaklandığı, bu yüzdende mevcut personel sayısına göre işlem yapılması yoluna gidildiği gelen bilgiler arasında.

Geçtiğimiz Perşembe günü Amsterdam Havaalanı yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre günlük onlarca uçuşun iptal edileceği izine gidecek olan insanları kötü yönde etkiledi. Birçok kişi bu karmaşa nedeniyle tatilinin yapıp yapmamakta kararsız olduklarını açıkladılar.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Öte yandan Hollanda Seyehat Acentaları Birliği (ANVR) bu karmaşaya neden olan havaalanı yönetimini yargıya taşıyacaklarıniaçıklarken, Çörendon dan yapılan açıklama gönüllere şu serpti. Çörendon bu karmaşada yolcuları mağdur olmasın diye en az 150 uçuşunu Amsterdam dan Rotterdam a kaydıracağını açıkladı.



Edinilen bilgiye göre 7 Temmuz itibarı ile başlayacak olan yolcu kısıtlaması kotası uygulamasında Temmuz ayı için günlük en fazla 67 bin 5 yüz yolcuya izin verirken Ağustos ayı için de 72 bin 5 yüz yolcunun uçmasına izin verecek.

Bir cevap yazın