• Per. Mar 28th, 2024

“2. Avrupa Türk Medya Zirvesi” Almanya`nın Bottrop Şehrinde düzenlendi

ByHaber Merkezi

Haz 13, 2022

“2. Avrupa Türk Medya Zirvesi” Almanya`nın Bottrop Şehrinde düzenlendi

Özcan Özbay

“2. Avrupa Türk Medya Zirvesi” Almanya`nın Bottrop (Kuzey Ren Vestfalya) Şehrinde düzenlendi.

Açılış konuşmasını Avrupa Türk Basın Yayın ve Gazeteciler Birliği (ATGB) Başkanı Ali Paşa Akbaş yaptı. Akbaş konuşmasında katılımın yüksek olmasından duyduğu mutluluğu belirterek herkese katılımları için teşekkür etti.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Daha sonra kürsüye gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya yaptığı konuşmasında, Avrupa’daki Türk basınının, medeniyetimizin, kültürümüzün ve dilimizin yaşatılması konusunda büyük bir görev üstlendiğini söyledi.



Zafer Sırakaya konuşmasına şöyle devam etti; “1961 iş göçü anlaşmasıyla başlayan süreçten bu güne kadar gelmiş olduğumuz sürece baktığımızda, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın doğru haber almak noktasında fedakarca çalışan basınımızın öncelikle uçaklarla Avrupa’da gazete taşınan süreçten tüm baskısını Avrupa’ya taşımış bir sürece evirildiğini gözlemliyoruz. Daha sonra ınternet haberciliğinin, dijitalleşmenin de getirmiş olduğu kolaylıkla televizyon konusunda da faal ve aktif olduğunu görüyoruz.” dedi.


Yurt dışındaki Türk basınının Avrupa’daki Türkler için çok önemli görev üstlendiğini belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, “Vatandaşlarımız ana vatanıyla olan bağını sağlama noktasında çok belirgin bir görev üstlendiler. Vatandaşlarımızın doğru haber alması noktasında da yurt dışındaki Türk basınının yapmış olduğu çok önemli çalışmaların varlığını görüyoruz.” diye konuştu.

Basın İlan Kurumu’nun yurt dışındaki basın kurumlarına ilan verebilmesi için salı günü önerge vereceklerini belirten Sırakaya, yurt dışındaki basının da Türkiye’dekiler gibi Basın İlan Kurumu’nun reklamlarından faydalanabileceğini belirtti.


Zirve nin Çalıştay kurlulu Mehmet Koca (İHA) 61, Yılında Avrupa`da Türk Basını, Geçmişi ve bugüne seyri, Hüseyin Dönmez (Gündem.be) Türk Basınının genel sorunları, Vatan Öz (Avrupa Gazetesi) Türk Basınının Toplum Üzerindeki Pozitif ve Negatif Etkileri, Hülya Sancak (Muhabirce) Almanya`nın Türk absinina bakışı ve ayrımcılık, Ali Kılıçarslan (Türkiye Gazetesi) Avrupa Türk Basınının Gelecek Vizyonu, Türkiye ve Almanya ilişkileri, Ali Çalışkan (Kanal Avrupa) Dijital reklam pazarı, nalı kaynakların dağılımı ve medyaya etkileri konuları ile ilgili fikirlerini dile getirirken DRT Yayıncılık Genel Yayın Müdürü Özcan Özbay da Etkili bir yayıncılık için Avrupa`da ki Türk Medyası Nasıl Gelişir başlıklı konuda bir konuşma yaptı.


Konuşmacıların ardından sahneye sevilen sanatçı Sinan Yılmaz sevilen şarkılarından birkaç tane seslendirerek katılımcıları bir nebze olsun toplantı ortamından uzaklaştırdı. Sahneye daha sonra ‘Iyıkı Varsın Eren’filmindeki ağıtı okuyan Trabzonlu genç sanatçı Ece Ceren Öksüz çıktı ve başta o çok sevilen agit olmak üzere iki güzel eser icra etti.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Programın sonunda Belirlenen isimlere başarılı çalışmalarından ötürü ödülleri verildi.

Bir cevap yazın