• Cum. Nis 26th, 2024

“Profesyoneller Gençlerle Buluşuyor” Söyleşilerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz”

ByHaber Merkezi

Haz 11, 2022

“Profesyoneller Gençlerle Buluşuyor” Söyleşilerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz”

Özcan Özbay

Rotterdam Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen ve her defasında başka bir başarılı ismin konuk edildiği “Profesyoneller Gençlerle Buluşuyor” adli etkinlikte, Hollanda’da yaşayan Türk profesyoneller yine gençlerle buluşuyor, onlara birikim, deneyim ve tecrübelerini aktarıyor karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuyorlar.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Sunuculuğunu Başkonsolos Aytaç Yılmaz’ın yaptığı söyleşide, Erdinç Saçan teknoloji, yapay zeka, eğitim ve dijitalleşmenin önemi gibi uzmanlık alanlarında görüşlerini paylaştı ve değerli gençlerin sorularını yanıtladı.

Başkonsolos Aytaç Yılmaz “Bir Cumartesi günü neden burdayız neden bu programları tercih ettik.. Sizler hepiniz pırıl pırıl gençlersiniz sizlerle gurur duyuyoruz. hepiniz iyi yerlerdesiniz ama tecrübe eksiğiniz olabilir diye bizde bu programı yapmaya karar verdik. eksik tecrübelerinizi davet ettiğimiz konuklarımızın tecrübeleri ile telafi etme imkanı sunduk.


Sizler Türk kimliği olan Hollandalılarsınız. hollanda da ki gururlarımızsınız. önünüzde iki seçenek var ya zorluklar içinde takılıp kalacaksınız yada bunlarla mücadele edip hayallerinizin peşinden koşacaksınız. o yüzden burdayız. umarım sizlerde bu programlarımızdan faydalanır ve burdan çıktığınızda evet ben bu gün burdan birşey aldım dersiniz.

Bu günki konuğumuz eğitim, digitalleşme ve yapay zeka uzmanı ve eğitmen Erdinç Saçan.

“Bu gün burda olmaktan, katılımcıların çoğunluğunun gençler olmasından çok mutluyum.”

Başkonsolos Aytaç Yılmaz ın soruları ile başlayan programda pandemi süresince yeni tanıştığımız uzaktan eğitim sisteminin artı eksileri konusundaki bir soruya Erdinç Saçan bu sistemin doğru bir sistem olmadığını ancak o dönem içerisinde öğrencilere ancak bu şekilde ulaşabildiklerini ve dersleri böyle yapmak durumunda kaldıklarını belirtti.



Saçan “suan için en büyük sorun gençlerin eğitim almaya alışmasıdır. Öğrencilerimizin bazıları online eğitimi benimsedikleri için okula neden gelelim diye sorular soruyorlar. okullarda bir çok öğrenci salonları boş. Pandemi sonrasında öğrencileri yeniden okul ortamına alıştırmak durumundayız.”

Dijitalleşmenin hayatımıza çok hızlı bir giriş yaptığına değinen Başkonsolos Yılmaz`ın sorusunu yanıtlayan Erdinç Saçan “Dijitalleşme gerçekten hayatımıza çok hızlı girdi. Bu konuda yazılı bir bilgi paylaşmak mümkün değil çünki bu gün yazdığınız yarın için geçmiş versiyon oluyor.”

Erdinç Saçan ın gençlere sorduğu “Sabah ilk uyandığınızda kimler telefona el atıyor, el kadirabilirmi”sorusuna Başkonsolos Aytaç Yılmaz ın da el kaldırması gülüşmelere neden oldu.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Espirili bir şekilde süren iki saatlik toplantı sonunda gençlere ikramda bulunulurken, gençler ayak üstü de olsa hem Başkonsolos Aytaç Yılmaz ile hem de Erdinç Sana ile ikili görüşmeler yapma fırsatı buldular. Erdinç Saçan Program sonunda katılımcılara kendi yazdığı Türkse afkomst, Nederlandse toekomst adlı kitabını hediye etti.

Program arasında Hollanda nın tanınmış Müzik insanı Samih Arıkan da mini bir konser verdi. Arıkan konser sonrasında resmi olarak bu gün itibarı ile emekli olduğunuda herkese duyurdu. Başkonsolos Aytaç Yılmaz da kendisine Türk toplumuna sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederek çiçek verdi ve tebrik etti.

Programa ayrica Giethoorn cehenneminden kaçarak Rotterdam`a taşınan Hatice Yılmaz ve oglu da konuk olarak katildilar.



Bir cevap yazın