• Cum. Mar 29th, 2024

Rotterdam Klasik Türk Müziği Korosundan Muhteşem Konser

ByHaber Merkezi

May 30, 2022

Rotterdam Klasik Türk Müziği Korosundan Muhteşem Konser

Özcan Özbay

Rotterdam Klasik Türk Müziği Korosu Pandemi sonrasında ilk konserini dün akşam İsala Tiyatro Salonunda verdi. 2001 yılında kurululan Koro bu zamana kadar her yıl ülke genelinde konserler verirken son iki yılda yaşadığımız pandemi nedeniyle sevenlerinden uzak kalmanın üzüntüsünü yaşıyordu
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Ayşe Yüksel ve Selin Karar`ın sunuculuğunu üstlendiği, İki bölüm olarak hazırlanan Konserin ilk bölümünde Kadın Bestekarlarımızın eserlerine yer verildi. 9 Erkek, 13 Hanım Solist ve 7 müzisyenin görev aldığı konserde Koronun bir önceki şefi Çiğdem Okuyucu da solistler arasında yer aldı.

Şef Burak Savaş yönetimindeki koro sevilen eserlerden oluşan ilk bölümün ardından ikinci bölüm başlangıcını yaylı tambur ile kendi çalıp söylediği harika bir eserle yaptı. Zeki Müren Şarkıları başlıklı ikinci bölümde Zeki Müren in seslendirdiği eserler ile Klasik Müzik severlere unutamayacakları bir gece yaşattılar.



Konser sonrasında görüşlerini aldığımız Koro yöneticileri Ramazan Çelen ve Erhan Günbulut Amaçlarının Türk klasik müziği sevenleri biraraya getirmek, birlikte şarkı söylemek ve Türk kültürünü hollandaya en iyi şekilde tanıtabilmek, Türk klasik müziğini yeni nesillere aktarabilmek olduklarını dile getirerek “Bu günki konserimizde ilk bölümde Kadın Bestekarlarımızın eserlerinden oluşan güzel bir derleme yaptık. İkinci bölüme Zeki Müren şarkıları başlığını koymamızın sebebi de bu konseri 2021 yılında yapmayı hesaplıyorduk ancak pandemi buna izin vermeyince 2022 ye sarktı. 2021 yılı Zeki Müren in 25. Ölüm yıldönümü olmanın dışında 90. yaş günüde olduğunda kendisine bir ahde vefa yapmak istedik.”dediler.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Konserin bitiminde uzun süre sanatçıları ayakta alkışlayan müzik severler daha sonra sanatçılarla hem sohbet etme fırsatı buldular hemde müziğe gönül veren merakı olanlar kayıt yaptırdılar.


Bir cevap yazın