• Cum. Nis 26th, 2024

Bektaşlı Köyünden 550 Kişi İftarda Buluştu

ByHaber Merkezi

Nis 18, 2022

Bektaşlı Köyünden 550 Kişi İftarda Buluştu

Yozgat ilinin Yeni Fakıllı İlçesine bağlı Bektaşlı köyünden 550 kişi, Arnhem Bektaşlılar derneğinin düzenlediği iftar yemeğinde buluştu.


Hdv’ye bağlı Arnhem Türkiyem Camisi salaonunda verilen iftar yemeğine, Hollanda Yozgatlılar federasyonu ve İOT Başkanı Zeki Baran, TOV Yönetim kurulu başkanı Harun Yurt, Hoca Ahmet Yesevi eğitim merkezi başkanı İbrahim Günay ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

İftar yemeği öncesi konuşma yapan Arnhem Bektaşlı’lar deneği başkanı Tahsin İpekçi,” Hollanda şehri ve çevresinde Bektaşlı köyünden 800’e yakın köylümüz yaşamaktadır. Bu sebeple Arnhem Bektaşlılar derneğini kurduk. Derneğimizin amacı kültürümüzü, geleneklerimizi yaşatmak. Aynı zamanda bulunduğumuz ülke olan Hollanda’ya uyum sağlayarak, asimile olmadan yaşamak istiyoruz.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Anavatanımız Türkiye’yi, anadilimiz Türkçeyi ve çok önemli olan dinimizi gençlerimize unutturmamak için çeşitli faaliyetler düzenliyoruz. Bugün iftar yemeğinde biraraya gelerek birlik beraberliğimizin önemini vurgulamış olduk. Genç yaşta derneğimize başkan olarak beni münasip gördüğünüz için hepinize teşekkür ederim. Şimdilik yeni nişanlandım, inşallah başkanlık süremde de düğünümü yaparak evlenirim. Hepinizi de aynı heyecanla düğünüme bekliyorum. İftar davetimize katılanlara teşekkür ederim” dedi.

Bir cevap yazın