• Çar. Nis 24th, 2024

Hollanda’da bir Salmonella vakası daha!

ByHaber Merkezi

Nis 16, 2022

Hollanda’da bir salmonella vakası daha!

Özcan Özbay

Versteğen Spices & Sauçes BV firması, limon otu içeren bazı baharat karışımları için uyarı yayınladı. Baharat paketlerinde Salmonella bakterisi bulundu.

Hollanda Gıda ve Tüketim Mali Güvenliği Kurumu (NVWA), Versteğen Spices & Sauçes BV firmalarının ürettiği halk arasında oğul otu, melisa otu olarak bilinen içerisinde limon otu bulunan bazı ürünlerde salmonella bakterisine rastlandığını açıkladı. NVWA bu ürünlerin kesinlikle kullanılmaması uyarısında bulunarak tüm ürünlerin geri çağrıldığını duyurdu.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Yapılan açıklamada, bu bakterinin genellikle Versteğen firmasının ürettiği Serpme Limon Otu, Nasi / Bamı için Java Karışımı, Nasi ve Bamı Göreng Baharat Karışımı ve Sate Baharat Karışımında rastlandığı belirtildi.

Versteğen firması da daha önceden satın alınan bu ürünlerin tüketilmemesi gerektiği uyarısını yaptı.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Salmonella bakterisinin belirtileri nedir?

Salmonella bakterisi vücuda alınmasından yaklaşık 12-72 saat sonrasında İshal, ateş, bulantı, kusma ve karın krampları gibi belirtiler gösteriyor.

4-7 gün süren hastalıkta çoğu kişi tedavi olmadan iyileşiyor. Hastalık bazı kişilerde ise şiddetli ishal nedeniyle hastaneye yatmasını gerektirebiliyor. Yaşlılar, bebekler ve bağışıklık sistemi güçsüz olan kişilerde daha ciddi seyredebiliyor.



Bir cevap yazın