• Cum. Nis 26th, 2024

TEK KULLANIMLIK PLASTİK VE KARTON BARDAKLAR YASAKLANIYOR

ByHaber Merkezi

Nis 7, 2022

TEK KULLANIMLIK PLASTİK VE KARTON BARDAKLAR YASAKLANIYOR

Özcan Özbay

Hollanda genelinde tek kullanımlık plastik ve karton bardaklara yasak geliyor. Hükümet bu tür bardakların 2024 yılından itibaren kullanımının yasaklanacağını duyurdu.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Edinilen bilgiye göre 2024 yılından itibaren Hollanda’da hem festivallerde hem de iş yerlerinde tek kullanımlık karton plastik ürünlerin yasaklanacağını açıkladı.

Çevre Bakanlığından yapılan açıklamada aynı zamanda plastik katmanla kaplanmış karton bardakların da bu yasağa tabi olacağını ve bunların yerine “yeniden kullanılabilir” alternatiflerin bulunması için çalışmalara başlanıldığı belirtildi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bu konuda düzenlemeye gidildiğini açıklayan Çevre Bakanlığı Yapılan yeni düzenlemeye göre plastik yasağındaki ilk uygulama bu yıl temmuz ayında başlayacak.

Buna göre; otoyollarda satın alınan kahvenin bardağına ve paket servislerde verilen plastik bardak ve yemek ambalajlarına ek ücret ödenecek. Bu ürünler için müşterinin ne kadar ödemek zorunda kalacağına satış noktaları karar verecek. Ancak işletmeler müşterilerine ‘yeniden kullanılabilir’ alternatifler de sunmak zorunda.

Getirilen yeni kurala marketlerde satılan önceden hazırlanmış sandviç veya salata gibi bazı plastik ambalajlar da dahil olacak. Bu ürünlere de ek ücret ödenmesi gerekecek.

Çevre Bakanlığında bir yetkilinin verdiği bilgiye göre Sadece Hollanda’da her gün 19 milyon plastik bardak ve 7 milyon gıda ambalajını tek sefer kullandıktan sonra çöpe atılıyor.

Bir cevap yazın