• Sal. Eki 22nd, 2024

DENK Partili Ergin ‘En basarili belediye meclis üyesi’ seçimlerinde finallerde

ByHaber Merkezi

Mar 5, 2022

DENK Partili Ergin ‘En basarili belediye meclis üyesi’ seçimlerinde finallerde

Geçtigimiz haftalarda Hollanda genelinde yapilan en basarili belediye meclis üyesi seçimlerine halk tarafindan aday gösterilen DENK partili Dogukan Ergin ilk turda beklenenin uzerinde oy aldi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Toplamda 400 adayin yaristigi yarismada 1500’e yakin oy alan Ergin’e olusan destek dikkatlerden kaçmadi. Tunahan Kuzu’nunda destegini alan Ergin jüri heyeti tarafindan yari finallerde tekrar aday gösterildi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Yeniden oylama

Ikinci turda en çok oy alan 12 belediye meclis üyesi tekrar halk oylamasina sunulacak ve jüri heyetinin degerlendirmesi ile 14 mart tarihinde Hollandanin en basarili meclis üyesi kamuoyuna duyurulacak. Ergin ikinci tura kalmasi ile birlikte seçimi kazandigi takdirde Hollandanin ilk Türk kökenli belediye meclis üyesi olacak.

Yarisma

Her yönetim döneminin sonunda düzenlenen yarisma Hollanda da büyük ilgi görüyor. Önde gelen gazete ve kurumlar tarafindan düzenlenen yarismada her dört yilda bir Hollanda nin en basarili belediye meclis üyesi seçiliyor.

Dogukan Ergin’e destek olmak isteyenler link üzerinden oyunu kullanabilir.


Warning: Undefined variable $post in /home/radyodeniz/domains/radyodeniz.com/public_html/wp-content/themes/newses/inc/ansar/hooks/hook-single-page.php on line 180

Bir cevap yazın