• Cts. Tem 27th, 2024

Hollanda da Kovid Tedbirleri olmadan yaşam hazırlıkları başladı

ByHaber Merkezi

Şub 15, 2022

Hollanda da Kovid Tedbirleri olmadan yaşam hazırlıkları başladı

Özcan Özbay

Kovid 19 ve diğer çeşitlerinin en çok etkilediği sektör herkesin bildiği gibi Horeka (Yemek) sektörü oldu.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Sahibinden çalışanlarına kadar etkilenen sektöre sahip çıkmak ve birlik beraberlik içinde çalışmak amacıyla geçtiğimiz aylarda kurulan HORECABOND derneği yetkilileri şimdi Kovid tedbirleri doğrultusunda kısıtlamaların normalleşme sürecine girme arifesinde, nasıl bir çalışma yapacaklarını, Kovidsiz bir yaşamın normalleşme süreçlerini masaya yatırarak değerlendirdi.

Genç girişimci Aydın Doğan’ın işlettiği ve füzyon yemeklerinin yanısıra servis robotlarıyla tanınan mekanda gerçekleşen toplantıda derneğin yeni yıl planları da ikinci gundem olarak masadaki yerini aldi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Tarık Şaki

Basına açık gerçekleşen toplantıda diğer konular ile ilgili Başkan Tarık Şaki şu ifadeleri kullandı: “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylar Hollanda hükümetinin Korona virüsü sebebiyle aldığı kararlar neticesinde restoran ve kafeler maalesef kapalıydı. Lakin geçtimiz Ocak ayı bu kısıtlamaların kaldırılıp, akşam saat 22:00’ye kadar açılmasını müsaade eden hükümet, başta dernek üyelerimiz olmak üzere, HORECA sektörünün derin bir “oh” çekmesini sağladı. Geçtiğimiz iki yıl dönem dönem kapatılan restoran ve kafeler ciddi ciro ve eleman kayıplarına uğradı.

Korona kapsamında alınan kararları restoran ve kafelerin en sıkı şekilde uygulamarına rağmen, alınan kısıtlama kararlarında öncelikli olarak hedef gösterilerek kapatılmasına bir anlam veremiyoruz. Zira Hollanda’daki kısıtlamaların aksine, aynı dönemde Belçika ve Almanya’daki HORECA mekanları açıktı ve Hollanda’dan birçok insanın oradaki mekanları ziyaret ettiği görüldü. Sektör olarak temennimiz hükümet tarafından bizlere yönelik bu tür kısıtlamaların alınmaması, Kovid salgınını kontrol altında tutabilmek için alternatif yollara başvurulması doğrultusundadır.”

Toplantı sonrası direkt HORECA sektörüyle bağlantılı olmayan, fakat sektöre hizmet ve ürün sunan yeni girişimcilerin de Horecabond Nederland derneğiyle tanışmak ve ileride üye olmak için katıldığı resepsiyon karsilikli fikir alisverisi ve ardindan aksam yemegi ile son buldu.

Bir cevap yazın