• Per. Nis 18th, 2024

HOLLANDA DA AKADEMİSYENLERE ÖZEL TÜRKÇE DERSLERİ BAŞLADI

ByHaber Merkezi

Şub 15, 2022

HOLLANDA DA AKADEMİSYENLERE ÖZEL TÜRKÇE DERSLERİ BAŞLADI

Özcan Özbay

Stichting Inter Talenten Gençlik Derneği, Hollanda Türkiye Ticaret Odası Derneği ile ortaklaşa, Akademisyenlere yönelik bir kurs başladı.

HBO ve Üniverstite eğitimine devam eden ve bitirenler akademisyenlerden oluşan Öğrenciler için Kariyer, Dil, Kültür, Tarih ve toplumsal bilinçlenme konularıda organizeler yapmayı amaçlayan kursu Türkçe Öğretmeni İsmail Coşkun yönetiyor.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Konu ile ilgili olarak konuşan İsmail Coşkun “Programımız HBO mezunlarına yönelik, Türk dili, kültürü ve tarihini öğretme amaçlı olup, yaklaşık bir yıl sürecek olan bir kurstur. Derslerimiz, Pazartesi günleri saat: 18.30-20.30 arasında olacaktır.

Dünyada 5. konuşurluk sırasına sahip olan Türkçemizi Hollanda’ da hak ettiği yere taşımak, sevmek ve sevdirmek en büyük amacımızdır.

Programımıza yoğun ilgi olması bizleri oldukça sevindirmekte olup, gençlerden oluşan kitap okuma grubunu oluşturmak onlara bırakacağımız en büyük değer olacaktır.”dedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda Türkiye Ticaret Odası Derneği Başkanı Ethem Emre konu ile ilgili olarak “Türkçeyi önemseyen ve düzgün konuşmak isteyen, HBO ve yüksek eğitimli gençlerimizi bu derlere davet ediyoruz.”derken, Programa dileyen herkesin her zaman diliminde katılabileceklerini de sözlerine ekledi.

Ocak ayı sonunda başlayan kurslarda suan için 19 katılımcı yer alırken kurslar Goudse Rijweg 382 Rotterdam adresinde gerçekleşiyor.

Bir cevap yazın