• Cts. Nis 27th, 2024

Yaşadığınız ayrımcı olayları IOT’ye bildirin!

ByHaber Merkezi

Şub 8, 2022

Yaşadığınız ayrımcı olayları IOT’ye bildirin!

Hollanda da sinsice ilerlemeye devam eden ırkçılık ve ayrımcılık geçtiğimiz hafta Hollanda nın en ünlü turistik bölgelerinden biri olan Geithoorn da yaşanan olayla yeniden masaya yatırıldı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Geithoorn da Türk kökenli bir aileye karşı yapılan ırkçı ve ayrımcı saldırılara çevre sakinlerinin ve polisin duyarsız davranışları ülkede kısa adı İOT olan Türkler için Danışma Kurulunu harekete geçirdi. Konu ile ilgili bir yazılı basın açıklaması yapan İÖT yetkilileri Ülkede yaşayan başta Türk asıllı vatandaşlar dahil tüm yabancılara seslendi “Yaşadığınız ayrımcı olayları İOT’ye bildirin!”

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

İOT yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaleme aldı;
Geçen hafta Giethoorn’da oturan bir Türk ailenin maruz kaldığı insanlık dışı ayrımcı ve ırkçı nitelikli saldırılar sonunda nasıl evlerini terk etmeye zorlandıklarıyla ilgili gelişmeleri büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla izledik. Ailenin yardım için başvurduğu polis görevlileri hiç bir girişimde bulunmadığı gibi, saldırıları ırkçılık olarak tanımlamamak için nasıl çaba sarfettiklerine televizyon ekranlarında şahit olduk. Polis ve diğer adli makamların ırkçı saldırı ve olayları görmezden gelmeleri ve hatta haklı göstermeye çalışmalari maalesef sıkça görülmeye başladı.

Geçen sene basına yansıyan, Rotterdam Polis teşkilatında görevli polis memurlarının kendi aralarındaki whatsapp konuşmalarındaki ırkçı görüşleri hepimiz biliyoruz. Yine Rotterdam’da 16 yaşındaki Hümeyra’nın öldürülmesinden sonra aynı polis memurları arasındaki mesajlarda “Bir Türk daha azaldı” şeklinde görüşler dile getiriliyordu. Olayın ortaya çıkmasından sonra adı geçen polis memurlarına sadece kınama cezası verildi.

Hollanda’da Türkler Için Danışma Kurulu (IOT) olarak, konuyu Adalet ve Güvenlik Bakanlığı ile görüşerek bu tür olayların son bulması için etkin önlemler alınmasını isteyeceğiz. Bu görüşme öncesinde bir dosya hazırlamak istiyoruz. Bu konuyla ilgili olarak polisin, ayrımcı ve ırkçı saldırılarına duyarsız kaldığı veya bizzat kendilerinin bu davranışları sergilediği olayları bize bildirmenizi rica ediyoruz.

Bu konudada yaşadığınız olayları, deneyimlerinizi mail (info@iot.nl ) veya telefonla da (030-2343625) bize bildirebilirsiniz.

Bir cevap yazın