• Cts. Tem 27th, 2024

ROTTERDAM DA BOMBALI HAFTA SONU

ByHaber Merkezi

Şub 6, 2022

ROTTERDAM DA BOMBALI HAFTA SONU

Özcan Özbay

Geçtiğimiz Cumartesi sabahın erken saatlerinde Rotterdam da iki ayrı yere bombalı saldırı yapıldı. Polis olayla ilgili geniş çaplı bir araştırma başlattı.

İLK SALDIRI

Rotterdam da yaşanan bombalı saldırıların ilki Geçtiğimiz Cumartesi günü sabah saat 04.00 sularında Rotterdam’ın batı bölgesinde Jan Luykenstraat mevkiinde bir binaya patlayıcı madde atıldı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Binanın Gündüz saatlerinde çocuklar için bakım evi olarak faaliyet gösterdiği öğrenilirken, saldırı esnasında binada kimsenin olmaması büyük can kaybını önledi. Binada maddi hasar meydana geldi.

İKİNCİ SALDIRI

Polis Bölgede olayla ilgili araştırmalar devam ederken, patlamanın olduğu yere çok yakın bir alan olan Spangen mahallesi Piet Paaltjensplein mevkiinde, ikinci bir patlama yaşandı.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 02.00 sularında gerçekleştiği açıklanan patlamada bir kişinin yaralandığı öğrenildi. Polis olayda ağır yaralanan şahsın acil olarak hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Polis olayla ilgili bir resmi açıklama yapmaktan kaçınırken Mahalle sakinlerine göre olay fail veya faillerin cumartesi günü yaptıkları ilk saldırıda adresi şaşırmış olabilecekleri ve akşam saatlerinde tekrar aynı mahalleye geri gelerek başka bir adresi bombaladıkları kanaatinde.

Polis açıklamasında, ilk belirlemelere göre, ikinci patlamada da binanın içine patlayıcı atıldığı ihtimalinin yüksek olduğu kaydedildi.

Polisin ikinci patlamadaki eve bombanın dışarıdan atılma ihtimalinin yüksek olduğu üzerinde dururken, çalışmaların çoğunluğunu buraya çevirmesi ve olası yeni patlama riski nedeniyle çevrede ikamet eden 42 bölge sakınını tahliye ettiği öğrenildi.

Bir cevap yazın