• Per. Nis 25th, 2024

Hollanda, DEAŞ’a katılan vatandaşlarını yargılamak üzere Suriye’den getiriyor

ByHaber Merkezi

Şub 3, 2022

Hollanda, DEAŞ’a katılan vatandaşlarını yargılamak üzere Suriye’den getiriyor

AA, Selman Aksünger

Hollanda hükümeti, terör örgütü DEAŞ’a katılan vatandaşlarından beş kadın ve beraberlerindeki 11 çocuğun Hollanda’ya geri getirilmesi için Suriye’ye heyet gönderildiğini açıkladı.

Hollanda Adalet Bakanı ve Dışişleri Bakanı’nın parlamentoya sunduğu ortak mektupta, terör örgütü DEAŞ’a katılan ve yargılanmak üzere Hollanda’ya getirilecek vatandaşlarına ilişkin bilgi paylaşıldı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Özel bir operasyonun yürütüldüğü belirtilen mektupta, kadınların yargılanacağı çocukların ise sosyal hizmet kurumlarına bırakılacağı bildirildi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Zamanaşımı engellenmek isteniyor

Mektupta, Suriye’nin kuzeyindeki Hol kampında bulunan kadınların ülkeye getirilmesiyle başlayabilecek kovuşturma ile olası bir “zamana aşımı”nın önüne geçmek istendiği kaydedildi.

Rotterdam Mahkemelerinin 2021’de verdiği kararda şüphelilerin birkaç ay içinde ülkeye getirilip kovuşturmaya geçilmemesi durumunda, zamanaşımı sebebiyle haklarındaki davaların düşürüleceğine hükmetmişti.

Yerel medyada çıkan haberlere göre nisan 2022’den önce kovuşturma başlatılamaması durumunda beş kadının da zamanaşımı sebebiyle cezasız kalacağı belirtildi.

Hollanda hükümeti haziran 2022’de DEAŞ’a katılan bir vatandaşı ve üç çocuğu ülkeye getirmişti.

Hollanda Çocuk Ombudsmanı Margrite Kalverboer ve İnsan Hakları İzleme Örgütü DAEŞ’a katılan vatandaşlarının bulunduğu kamplardaki durumun iyi olmadığını ve bu çocuklarının geri getirilmesi tavsiyesinde bulunmuştu.

Avrupa ülkeleri güvenlik kaygılarıyla terör örgütü DEAŞ’a katılan vatandaşlarını ülkelerine almak istemiyor.

Bir cevap yazın