• Sal. Nis 23rd, 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milyonları ağlatan talimat: Nefes alıyorsa gidip getirin

ByHaber Merkezi

Oca 31, 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milyonları ağlatan talimat: Nefes alıyorsa gidip getirin

Barış Yahya Çinçin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hollanda’da hastalığının kötüye gitmesi üzerine fişi çekilmek istenen Türk genciyle ilgili talimatı ortaya çıktı. Buna göre Erdoğan’ın genç için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Nefes alıyorsa gidip getirin” dediği öğrenildi.

Hollanda’da sağlık sorunlarıyla boğuşan ve cihaza bağlı olarak yaşamını sürdüren Türk gencinin ölüme terk edilmesi nedeniyle Türkiye’ye yardım çağrısında bulunuldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin araya girmesiyle, durum Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktarıldı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

ERDOĞAN: NEFES ALIYORSA GİDİP GETİRİN
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türk genci hakkında, milyonları ağlatan bir talimat verdi. Buna göre Cumhurbaşkanı’nın “Nefes alıyorsa gidip getirin” dediği Türk genci için hemen harekete geçildi.

SİYAMİ ERSEK’E YATIRILACAK
Sağlık Bakanlığı’nın nakil işlemlerini hızla gerçekleştirdiği genç, Hollanda’daki hastaneden alınarak Türkiye’ye getirildi. Gencin tedavisine İstanbul’daki Siyami Ersek Hastanesi’nde devam edileceği öğrenildi. Bu gelişme nedeniyle gencin ailesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

METİN KÜLÜNK DE PAYLAŞTI
AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk de sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunarak, “Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca bey ve Bakan yardımcısı Şuayip Birinci bey kardeşimizin gayretleri ile son derece riskli bir seyahat sonucu bu evladımız İstanbul Siyami Ersek Hastanesi’ne Türk bayrağı taşıyan ambulans uçağımız ile getirildi. Unutmayın tüm yaşadığımız sıkıntılar geçecektir inşallah. Artık Türkiye’miz merkez güçtür” ifadelerini kullandı.

Dilara Şahin’in hastalığı
Aralık ayının 19’unda baş ağrısı ve halsizlik şikayeti ile hastaneye yatan Dilara, 3-4 gün hastanede kaldıktan sonra hiçbir bulguya rastlanamadığı için taburcu edilerek evine gönderildi. Ancak genç kızın rahatsızlıkları geçmedi.

Hastaneden çıktığı gün tekrar rahatsızlanan Dilara, bir kez daha hastaneye yatırıldı. Bu yatışında 9 gün araştırma yapıldı. Daha sonra Akut Lösemi teşhisi konuldu ve kemoterapi uygulanmaya başlandı. Dört günlük kemoterapi tedavisinden sonra hastane aileye genç kızın ciğerlerinde aşırı su toplanması olduğunu iletti.

Yılbaşı döneminde nefes alabilmesi için makineye bağlanan Dilara, aynı zamanda başka komplikasyonlardan korunması için uyutuldu. Ancak hastane heyeti gelinen son aşamada artık yapılabilecek bir şey olmadığını belirterek, tedaviyi sonlandırma kararı aldı. Bunun üzerine baba Oğuz Şahin tedavinin kesilmesini önlemek için elinden gelen her şeyi yapmaya başladı.

Bir cevap yazın