• Cum. Nis 19th, 2024

THY, “Omicron varyantı nedeniyle 7 Avrupa ülkesi Türk yolcuları kabul etmeyecek” haberlerini yalanladı

ByHaber Merkezi

Ara 30, 2021

THY, “Omicron varyantı nedeniyle 7 Avrupa ülkesi Türk yolcuları kabul etmeyecek” haberlerini yalanladı

Servet Uzun

Dünyayı etkisi altına alan Omicron varyantı nedeniyle Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İzlanda, İsviçre, İtalya ve Lüksemburg’un Türk yolcuları kabul etmeyeceği iddia edilmişti. Bu haberin ardından THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter hesabından açıklama yaparak söz konusu iddiayı yalanladı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ise yaptığı güncellemede herhangi bir yasağın söz konusu olmadığını vurguladı.

Bugün DHA tarafından servis edilen, “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında Ülkelere Giriş Tablosunu güncelledi” haberine Thy’den yalanlama geldi.

7 ÜLKEYE GİRİŞİN YASAKLANDIĞI ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ
Haberde, Omicron varyantı nedeniyle alınan karar doğrultusunda Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İzlanda, İsviçre, İtalya, Lüksemburg’a Türk yolcuların kabul edilmeyeceği iddia edilmişti.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

SHGM DE YALANLADI
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), akşam saatlerinde yaptığı yeni bir güncelleme ile belirli ülkelerde Türk yolcularına yönelik seyahat yasağının söz konusu olmadığını paylaştı.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

THY GENEL MÜDÜRÜ: GİRİŞ YASAĞI GETİRİLMEMİŞTİR
Bu iddiaların ardından THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada söz konusu iddiayı yalanladı. Ekşi, “Türk vatandaşlarına Omicron sebebi ile herhangi bir ülke tarafından bize ulaşan bir giriş yasağı Getirilmemiştir. Yolcularımızın seyahatlerini planlarken ve uçuş öncesi Web sitemizi takip etmelerinde fayda vardır.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın