• Cum. May 3rd, 2024

MERAM RESTAURANT, SAAAM VE SEMT ANNELERİNDEN 500 KİŞİYE NOEL YEMEĞİ

ByHaber Merkezi

Ara 29, 2021

MERAM RESTAURANT, SAAAM VE SEMT ANNELERİNDEN 500 KİŞİYE NOEL YEMEĞİ

Özcan Özbay

Tüm Dünya da olduğu gibi Hollanda da da Noel etkinlikleri pandemi nedeniyle buruk ta olsa devam ediyor. Hollanda da Meram Restaurant ve Buurt Moeders (Semt Anneleri) bu buruk Noelde 500 kişiye Noel yemeği verdi.

Meram Amsterdam Osdorp yöneticisi Hakkı Şahin konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada Noel öncesi Kurabiye bayramı ve sonrasında Noel de Hollanda genelinde bir çok insana gıda desteğinde bulunduklarını belirtti.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Kurabiye bayramı

Noel öncesinde Hollanda da kutlanan Kurabiye Bayramında geleneksel hale getirmeye çalıştıkları gıda yardımı çalışmasında Buurt Moeders ( Semt Anneleri) grubu ile çalıştıklarını belirten Şahin “Birincisini geçtiğimiz Ramazan bayramında olmak üzere noel dolayısıyla ikincisini, @saaam_women adlı, kendilerini “buurt moeders” (semt anneleri) olarak tanıtan, kar amacı gütmeyen ve sadece gönüllü bayanlardan oluşan proje partnerimiz organizasyon ile birlikte hayata geçirdiğimiz ve her bayramda (şeker bayramı/noel bayramı/kurban bayramı) düzenlemeyi planladığımız ve sizlerinde medya desteğinizle önce bütün Hollanda’ya ve ardından zaman içerisinde bütün Avrupa’ya yaymayı hayal ettiğimiz, semt annelerinin günlerce hazırlığını yapıp kendi elleriyle ve bütün gerekli malzemelerin yanında sevgi katarak, Meram Cafe&Restaurants olarak ürün temini ve lojistiğini sağladığımız, mutfaklarımızda özenle hazırlanan binlerce kurabiyeyi şimdilik Amsterdam sokaklarında, meydanlarda, trafik ışıklarında şehir sakinlerine mutlu bayramlar dileyerek dağıtımını yaptığımız, insanların yüzüne özellikle pandemi süreci içerisinde bir gülümseme getirebilmek amacıyla düzenlediğimiz sosyal projemizdir.

Hollanda medyasında yer almış, Amsterdam belediye başkanımızın tebrik ve teşekkürlerini almış, Amsterdam belediye meclis üyemiz (wethouder) bizzat kendisi gelip hem yapımında ve hem paketlenmesinde yardımda bulunması ne kadar doğru bir şey yaptığımızı tescil etti. Geçtiğimiz cuma, Noel’den bir gün önce dağıtımını yaptık.”dedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Noel Yemeği

“İhtiyaç sahibi insanlar her zaman, her dönem ve her ülkede olmuştur.”diyen Meram Osdorp Yoneticisi Hakki Sahin “Bizler, Meram ailesi olarak birçok yardım kampanyasını sessizce yapmaya çalışıyoruz fakat gördük ki ihtiyaç sahibi insanlar bizlerin tahminin çok daha üzerinde ve bu konuyu daha belirgin, daha bilinir hale getirebilmek, insanları, şirketleri, dernekleri bu konuda daha bilinçli hale getirebilmek amacıyla bu bayram (noel) 500 kişi için hazırladığımız, 3 çeşitten oluşan, ustalarımızın ve semt anneleri’nin özenle hazırladığı 500 Noel yemeğini 1. ve 2. Noel günleri ihtiyaç sahibi Amsterdamlı hemşehrilerimize, bakım evlerine, yardım kuruluşlarına proje partnerimiz Saaam_women ile birlikte dağıttık ve bu hizmetimizi (kişileri değil, organizasyonları) fotoğraflayarak küçükte bir film hazırladık ve sosyal medya üzerinde paylaşımını gerçekleştirdik.

İletişimde bulunduğumuz insanların hikayelerini dinledik, gerçekten yalnızlık çeken, kısa süre önce sevdiklerini kaybetmiş olan, muhtaçlığını paylaşmaktan utanan birçok insanın hikayelerini dinledik, acılarını paylaştık. Birçok insanın mutluluğuna şahit olduk ve gelecek sosyal projelerimiz için bizleri adeta kamçılayan durumlarla karşılaştık.
Meram Restaurantlarımızın kurucusu ve Yönetim kurulu başkanı Erdoğan Yüce beyin bizlere her zaman tembihlediği gibi; Mutluluk paylaştıkça çoğalır, Bir gülümseme ile değişir Dünya
sözlerinin hakikat olduğunu yaşayarak öğrenmiş olduk.”dedi.

Bir cevap yazın