• Cum. Mar 29th, 2024

AB ICI SEYEHATLERE KISITLAMA

Hollanda’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsaminda Omicron varyantinin yayilimini azaltmak için bazi seyahat kisitlamalari getirildi.

Hollanda hükümetinden yapilan açiklamada, Kovid-19’un Omicron varyantinin yayilmasini durdurabilmek için ek önlemler alindigi belirtildi.

Buna göre 22 Aralik itibariyle AB ve Schengen bölgesi disindan Hollanda’ya seyahat edecek 12 yasindan büyük tüm yolcular, negatif test sonucunu ibraz etmek zorunda olacak.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Asi pasaportuna sahip yolcular da Shengen bölgesi disindan Hollanda’ya seyahat edebilmek için uçustan 48 saat önce yapilmis negatif PCR test sonucu veya 24 saat önce yapilmis negatif antijen test sonucu sunacak.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Ingiltere’den gelen yolculara zorunlu karantina

Ingiltere’nin de içinde bulundugu çok yüksek riskli ülkelerden Hollanda’ya gelen yolcular için 10 günlük zorunlu karantina uygulanacak.

Çok yüksek riskli ülkelerden gelen yolcular, asi pasaportuna sahip olsalar dahi zorunlu karantinaya girecek.

Zorunlu karantinanin 5. gününden sonra yapilacak testin negatif çikmasi durumunda 10 günlük süre dolmadan karantina uygulamasi sona erecek.

Hollanda hükümetinin Omicron varyanti nedeniyle Güney Afrika Cumhuriyeti, Botsvana, Esvatini, Malavi, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’ye getirdigi seyahat yasaginin ise devam ettigi belirtildi.

Bir cevap yazın