• Cts. Tem 27th, 2024

HOLLANDA DA Kİ STK` LARA ÇAĞRI; BU YAZI ATATÜRK ANITINA YAKIŞMIYOR..!

ByHaber Merkezi

Ara 13, 2021

HOLLANDA DAKİ STK` LARA ÇAĞRI; BU YAZI ATATÜRK ANITINA YAKIŞMIYOR..!

Özcan Özbay (Özel Haber)

Amsterdam da 1979 yılında Ülkeye yerleşen Türk işçileri tarafından yaptırılan Atatürk Anıtı üzerinde bulunan ve Google çevirmesi olması büyük ihtimal olan yazı Anıta yakışmıyor.

Dünya`da çeşitli aralıklarda insanlık tarihi bir çok lider gördü. Asya’dan Amerika’ya, Afrika’dan Avrupa’ya bir çok devlet adamı insanlığın tarihine yön verdi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bu liderlerden hiçbiri bir ülkenin, bir milletin kaderini Türk Ulusunda olduğu gibi etkilemedi. Hiçbiri önce cephelerde mücadele verip ardından yeni bir Cumhuriyetin temelini atmadı. Kadınların, gençlerin, çocukların tüm haklara sahip vatandaşlar olmaları için imkansız denilen reformlara girişmedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hiçbiri, kendi milletinin kalbinde bu kadar derin yer bulmadı. Hem kendi döneminde hem sonraki dönemlerde dünya devletlerinin ve milletlerinin saygısını, hayranlığını bu ölçüde kazanmadı.

Dünyada bunları başarabilen tel lider Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’tür.

Bu derece saygın, ünlü, Dünyanın kabul ettiği bir liderimiz olmasına rağmen Zamanın zor şartlarında Amsterdam da yapılan o Anıtın üzerine yazılan bu yazı oraya hiç bir şekilde yakışmıyor.

Hollanda da olan çok fazla görülmeyen ama yaklaşık 1.500 Sivil Toplum Örgütüne buradan seslenmek istiyoruz. “Lütfen birazcık duyarlı olun ve Amsterdam da ki Atatürk Anıtı üzerindeki yazıyı daha anlamlı, mantıklı bir şekilde yenileyin.”

Bir cevap yazın