• Cum. Nis 26th, 2024

Hollanda da Denizde bir anda belirip kaybolan esrarengiz kızin gizemi 4 yıldır çözülemiyor

ByHaber Merkezi

Ara 4, 2021

Hollanda da Denizde bir anda belirip kaybolan esrarengiz kızin gizemi 4 yıldır çözülemiyor

Barış Yahya Çinçin

Hollanda’da 2017 yılında kaydedilen ve bir daha gizemi çözülemeyen korkunç yüzlü esrarengiz kızın görüntüleri sosyal medyada yeniden gümdeme geldi. “Alkarısı” olduğu iddia edilen kızın görüntüsü bir hayli ürkütücü.

Hollanda’nın Amsterdam kenti yakınlarındaki bir tatil köyünde 2017 yılında çekilen fotoğraf, sosyal medyanın en çok konuştuğu fotoğraflardan biri olmuştu. O dönem uzun süre gündemde kalan fotoğraftaki kızın ne olduğu ve kim olduğu çözülemedi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

HALA GİZEMİNİ KORUYOR

Korkunç yüzlü kızın fotoğrafının çekilmesinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen, fotoğrafın gizemi henüz çözülmüş değil. Bu durum, olaya yönelik merakları biraz daha arttırsa da kız hakkında son olarak ortaya atılan iddialar daha da korkuttu.

Gizemi 4 yıldır çözülemiyor! Denizde bir anda belirip kaybolan esrarengiz kız, görenleri ürküttü

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

“ALKARISI” OLDUĞU ÖNE SÜRÜLÜYOR

Denizde bir anda beliren kızın, özellikle su kenarlarında ortaya çıkan “Alkarısı” olduğu belirtiliyor. Ancak bununla ilgili bir kanıt yok. Amsterdam’daki yetkililer tarafından da kızın kim olduğuna dair bir bilgi verilmedi.

ALKARISI NE DEMEK?

Halk dilinde al, alanası, alkızı, alkarı, albası ve albıs adlarıyla da anılan Alkarısı kötü ruhlardan sayılmakta ve cin, peri, dev veya şeytan şeklinde tasavvur edilmektedir. İnanışa göre albastı (lohusa humması) onun tesiriyle ortaya çıkar ve tedbir alınmazsa lohusa kadınla çocuğunun ölümüne sebep olur. Alkarısı’nın ahır ve samanlıklarda, viranelerde, nehir kenarlarında, çeşme ve kaynak başlarında bulunduğuna ve atlarla lohusa kadın ve çocuklarına musallat olduğuna inanılır. Çoğunlukla al gömlekli, yaşlı ve son derece çirkin bir cadı şeklinde tasavvur edilmekle birlikte güzel olanlarının da bulunduğu ve yakalandıklarında bunlarla evlenmenin mümkün olduğu kabul edilmektedir.

Bir cevap yazın