• Per. Mar 28th, 2024

DİKKAT YARIN BAŞLIYOR…UYMAZSANIZ 95 EURO CEZA VAR

ByHaber Merkezi

Kas 25, 2021

Yarından itibaren 1,5 metre mesafe kurallarina uymayanlara 95 euro ceza

Özcan Özbay

Hollanda genelinde gectigimiz Eylul ayinda kaldirilan 1,5 metre mesafe kurali Yarından itibaren yeniden zorunlu hale geliyor. Yetkililer artan korona vakalari nedeniyle Hollanda genelinde onceden de denenmis bircok zorunluluğun tekrar uygulanacağı, ancak bunun mutlaka yasal olarak düzenlenmesi gerektiği açıkladı.

Sehir iclerinde Polis ve guvenlik memurlari 1,5 metre mesafe kuralina uymayanlara once bir uyari verecekler, sucun tekrarlanmasi durumunda da 95 euro ceza kesilecek.

Kabineye göre, enfeksiyon sayısını azaltmak ve bakımda daha fazla aşırı yüklenmeyi önlemek için 1,5 metre mesafeyi korumak en önemli temel kurallardan biri.

1,5 metre her zaman ve her yerde zorunlu değil

Zorunluluk 18 yaş ve üstü herkes için geçerli, ancak bir haneye mensup kişiler veya bir restoran gibi korona biletinin gerekli olduğu yerler için geçerli olmayacak. Örneğin mağazalarda bir buçuk metre de zorunlu; mesafenin mümkün olmadığı bir spor yapmak hala mümkün.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Mesafeyi korumanın mümkün olmadığı diğer durumlarda da bir zorunluluk yoktur. Bazen bir ağızlık zorunludur veya başka ek önlemler uygulanır.

Polis Sendikasi baskani Richard Gerrits görevlilerinin sağligi için endişeleniyor

Polis Sendikasi baskani Richard Gerrits “Hepimiz insanların daha agresif hale geldiğini biliyoruz ve daha fazla insanın okulu bırakmasını istemiyoruz. Önce kendi güvenliğiniz. Özellikle de Bakın geçen hafta sonu ne oldu. Biz bu politikayı yapmadık, bunu kabine yapıyor. Tedbir almaları güzel ama bunlar bizim güvenliğimizi tehdit eden tedbirler.”dedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Mağazalar: yılın en önemli dönemi

Perakendeciler derneği INretail, mağazalarda zorunlu mesafe kuralından daha memnun. Bir sözcü, “Girişimcilere bunu organize etmeleri için alan verin” diyor. “Rotaların ayarlanması veya yürüyüş yollarının genişletilmesi gerekecek. Bu, yarın saat 09:00’da hemen düzenlenmeyecek.”

Ayrıca mağazaların ziyaretçileri de önemli bir rol oynamakta. “Müşteriler işbirliği yapmalı ve mesafeyi koruma bilincine sahip olmalı. Güvenlik birinci öncelik. Bu yılın en önemli dönemi, ciro açısından da telafi edilmesi gereken çok fazla zarar var.”

Bununla birlikte, kuruma olan güven yüksektir. “Mesafeyi korumak için zaten acil bir tavsiye vardı ve her şey yolunda giderse, girişimciler bu tavsiyeye uydular. Elbette deneyim de kazanıldı, bu kesinlikle işe yarayacak.”

Bir cevap yazın