• Cum. Mar 29th, 2024

Mehmet Keskin: Isimiz sadece poliçe satmak degil

ByHaber Merkezi

Kas 13, 2021

Mehmet Keskin: Isimiz sadece poliçe satmak degil

Özcan Özbay

Pandemi nedeniyle normalde yapilmasi gereken bir cok toplanti ve etkinlikler yapilmayali gecen iki yilin ardindan BM Sigortam 2 yil aradan sonra tekrar basin mensuplari ile biraraya gelerek 2022 yilindaki sigorta sistemi hakkinda bilgi verdi ve yeni tasindigi binayi tanitti.

20 yildir Sigorta sektöründe hizmet veren BM Sigortam yaklasik 2 yil gibi bir suredir Pandemi nedeniyle yapamadigi basin toplantisini gerceklestirdi.

Her yil sonu gelecek yil saglik sektöründe olacak degisiklikleri bir Basin toplantisi ile Hollanda’da vatandaslara duyuran BM Sigortam Genel Müdürü Mehmet Keskin WRR (De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid/ Devlet bilim ve tavsiye kurulu) raporuna dayanarak önünüzdeki 5 yilin saglik giderlerinin ödenebilirligi ve sigortalilarin memnuniyeti ile ilgili olarak “Sigorta sirketinin önde tuttugu minimum masraf, sigortalida maksimum memnuniyet, saglik hizmeti veren kurumlarin (hastane vs) harcamalarinin ödenmesi” seklinde 3 boyutu oldugunu söyledi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

BM sigortam 20. hizmet yilinda ofisini tasidigi Interpolis’in eski binasinin toplanti binasinda Basin mensuplari ile biraraya gelerek 2022 yilinda ki yenilikler ve calisma sekilleri hakkinda bilgi verdi. Karsilikli soru cevap olarak devam eden toplanti sonrasinda binanin 10. katindaki ofisine gecildi ve burada yeni bina ve ekip hakkinda basin mensuplarini bilgilendirdi.

Keskin`in konusmasinda özellikle altini çizdigi konular arasinda yanbancilarin, ( özellikle Türk vatandaslarinin ) ihtiyaçlarina göre poliçeler düzenlenecegini, Türkiye’de en hizli ve kaliteli hizmet almalari için çalistiklarini vurguladi.

Yasli ve emekli Turk vatandaslarinin Türkiye’ye izine gittiklerinde veya uzun süreli Türkiye’de kaldiklarinda çesitli sorunlarla karsilastiklari belirten Keskin, BM Sigortam`in sigortalilara hem Hollanda’da hem de Türkiye en iyi hizmeti veren kurum olma yolunda her yil calistiklarini belirterek bu prensipten vazgecmeyeceklerini acikladi.

BM Sigortam olarak sigortalilara uyguladiklari yüzde 10 indirimin 2023 yilinda sona erecegini aciklayan Mehmet Keskin, “Yasa geregi 2023 sonrasi hiçbir sirket veya araci kurum üyelerine indirim uygulanamayacak. Fakat mesleklere göre, etnik kökenlere, sektöre göre sigorta poliçesi seçilecek.”dedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Achmea gurubunda yabancilara hizmet veren araci kurum sayisi 1800 iken bugün bu rakam diger etnik kökenliler dahil 60’a düstügünu belirten Mehmet Keskin “2022 yilinda Türklere hizmet veren tek Türk biz kaldik. “ dedi

“Achmea grubu ile 2022 – 2025 anlasmamizi yaptik.”diyen Keskin kendilerinin sadece Prim ve poliçe satan bir kurulus olmadiklarinin altini cizerek “Insanlari bilgilendirme gibi bir misyonumuz var ve bunu korona salgini döneminde de yapmaya çalistik. Kampanya döneminde satip bir yil sonrasina kadar ortalikta görünmemek bize göre degil. Geçtigimiz yil çesitli uzmanlar bize ulasmasi ile korona virüse karsi asinin önemini anlatan programlar yaptik.“ dedi.

Coronavirüs salgininin online bilgilendirmenin ön plana çikarttigini söyleyen Keskin açiklamalarina söyle devam etti: “ Korona hayatimiza girdiginden itibaren insanlar her istedigi zaman aile doktoruna gidemez duruma geldi. Aile doktorlarinda , hastanelerinde yigilma oldu. Bu yigilmalari önlemek için online hizmet verilmeye baslandi. Insanlar sikayetlerini internet araciligi ile önceden ( online ) bildirmek durumunda. Bizim insanlarimizi online sistemi ne kadar kullaniyor bu tartisilir.Bu konuda da BM olarak bilgilendirmek için çalismalarimiz yogun bir sekilde devam ediyor.”

Toplanti sonrasi basin mensuplarina BM Sigortam ofisi tanitimi yapilarak, ikramda bulunuldu.

Hollanda’da 2022 temel saglik primlerine aylik 3 ila 8 euro arasi zam gelecek

Öte yandan Saglik sigortasi sirketleri 2022 yilinda uygulayacagi aylik temel saglik sigortasi prim miktarlarini kamuoyu ile paylasti. Suana kadar açiklanan 2022 temel saglik sigortasi prim miktarlari, primlerin 2021’e kiyasla, 3 ila 8 euro arasinda artacagi yolunda.

Açiklanan 2022 prim miktarlarindan bazilari su söyle;

  • Prim miktarini ilk açiklayan sirket yine DSW oldu. Sirket açiklamasinda 2022 yili prim miktarinin, bu yila göre 3,25 euro zamla, 127,75 euroya çikacagi belirtildi.
  • Toplam 4,8 milyon sigortali ile Hollanda’nin en büyük sigorta sirketi olan Achmea’nin alt kurulusu Zilveren Kruis’un en çok tercih edilen sigorta poliçesi ‘Basis Zeker’ sigortasi, önümüzdeki yil 3 euro zamlanarak, 131,45 euroya çikacak fakat, eger siz BM Sigortam kollektif uyesi iseniz odeyeceginiz meblag 126.85 euro olacak..
  • VGZ sirketinin temel saglik sigortasi aylik primi 8,20 euro artarak, 132,65 euro’ya yükselecek. Suana kadar en fazla zam VGZ temel sigortasinda görülüyor.
  • CZ’ye bagli OHRA’nin, temel saglik sigortasi primi 2,70 euro artisla, 129,45 euro olacak.
  • 2,1 milyon poliçeliye hizmet veren Menzis’in aylik prim miktari ise 3,25 euroluk bir artisla 133,25 euro olacak.

Bir cevap yazın