• Çar. Nis 24th, 2024

CHP HOLLANDA BİRLİĞİNDE CUMHURİYET COŞKUSU

ByHaber Merkezi

Kas 1, 2021

CHP HOLLANDA BİRLİĞİNDE CUMHURİYET COŞKUSU

Özcan Özbay

Cumhuriyetimisin 98. yılı kutlamaları hafta boyunca tüm yurtta olduğu gibi yurtdışında da devam ediyor. Chp Hollanda birliği de Cumhuriyetimizin 98. yılını Lahey de bulunan birlik binasında coşkulu bir kalabalıkla birlikte kutladı.

Millet ittifakı olarak Avrupa da bir ilk olarak yapılan kutlamaya Türkiye den Chp Yurt dışı Koordinatörü Hakverdi Gürbüz de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşımız ile başlayan kutlamada İyi Parti Hollanda temsilcisi Adnan Büyükbilgin yaptığı konuşmada böyle bir etkinlik için Chp Hollanda birliğine teşekkür etti.

Coşkulu kalabalığa hoşgeldin diyen Chp Hollanda Birliği başkanı Bülent Çoban “Avrupada bir ilki gerçekleştirdik. Millet ittifakı olarak ilk kez böyle bir çalışma yapıyoruz. Coşkulu katılımınız için hepinize teşekkür ederim. “dedi.

Daha sonra konuşma yapan Chp Avrupa Koordinatörü Hakverdi Gürbüz kendisinin de 30 yıl yurt dışında yaşadığını ve son 4 yıldır da Ankarada genel merkezde görev yapmakta olduğunu belirterek “Bülent başkanımla birlikte ilk kez bir araya geldik. Daha öncesinde yaklaşık 2 yıldır sürekli telefon ve başka araçlarla görüştük. Chp Hollanda birliği bu güne dek 3 çok önemli bir başarıya imza attılar. Hem sanatçılara olan destek geceniz, hemogrencilere tablet desteğiniz hemde yangın ile ilgili toplanan para yardımı için başta Bülent Çoban ve tüm yönetim kurulu üyelerine halkım adına teşekkür ederim. Bizler ülkemizde çok şeyler kaybettik, Atatürk ün emanetleri fabrikalarımızı kaybettik. Refik Saydam Hıfzıssıhha enstitüsünü kaybettik. Burası 1928 yılında bu gün asi aldığımız Çin e bir milyon ünite aşı satıyorduk. O dönemde bir milyon asıyı Çin gibi bir devlete satan Atatürk ün eserlerini teker teker kaybettik. Bunlar olurken biz ne yaptık hepimiz uyuduk. Algı operasyonları ile bu değerlerimizi elimizden aldılar. Halkımız şimdi yeni yeni uyanıyor. Doktor ve sağlık çalışanları ile öğretmen cinayetlerinin en çok olduğu dönem 2002 ile 2021 yılları arasındadır.”dedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Program da Chp gönülüllülerinden oluşan hanımların seslendirdiği şarkılara eşlik eden katılımcılar aynı zamanda kurulu olan Kitap reyonundan da kitaplar satın aldılar.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Programın Eğlence bölümünde de Programa katılan yaklaşık 175 kişi, Hollanda nın sevilen müzisyenleri Ercan Söğüt ve Ender İnce nin çalıp seslendirdikleri sevilen türkülere eşlik ederek Türk Bayraklarını dalgalandırdılar.

Bir cevap yazın