• Cum. Mar 29th, 2024

HOLLANDA BÜYÜKELCiSi SINIR DISIMI EDiLDi?

ByHaber Merkezi

Eki 24, 2021

Disisleri Bakanligi, Hollanda Büyükelçisi’nin sinir disi edildigi iddialarini yalanladi

Emre Iliksiz

Disisleri Bakanligi, Hollanda Büyükelçisi’nin sinir disi edildigi iddialarini yalanladi.

Cumhurbaskani Erdogan’in 10 büyükelçi için istenmeyen adam ilan edilmeleri talimatini vermesinin ardindan Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet’in sinir disi edildigi öne sürüldü. Disisleri Bakanligi ise söz konusu haberi yalanlayarak, “Haber gerçegi yansitmamaktadir” dedi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

ABD öncülügündeki 10 ülkenin Osman Kavala’nin serbest birakilmasi için yayinladigi bildirinin ardindan Cumhurbaskani Erdogan, bu açiklamayi yapan 10 büyükelçi için sert ifadeler kullanarak istenmeyen adam ilan edilmeleri talimatini verdigini söyledi. Bu gelismelerin ardindan aksam saatlerinde büyükelçilerin dokunulmazliginin kaldirildigi ve ilk olarak Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet’in sinir disi edildigi iddia edildi.

BAKANLIK IDDIALARI YALANLADI

Bild gazetesinin haberine dayandirilan söz konusu iddialar karsisinda Disisleri Bakanligi yetkilileri, Hollanda’nin Ankara Büyükelçisi’nin sinir disi edildigini yalanlandi. Yapilan açiklamada Disisleri Bakanligi yetkilileri, gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine “Haber gerçegi yansitmamaktadir” dedi.

Bir cevap yazın