• Cum. Mar 29th, 2024

Hollanda’da 200 kisi 100 bin euro için araliksiz 50 saat dans etti

ByHaber Merkezi

Eki 19, 2021

Hollanda’da 200 kisi 100 bin euro için araliksiz 50 saat dans etti

BBC – Haberler

Hollanda’da yayin yapan SBS 6 kanalinin düzenledigi “Dans Maratonu” (De Dansmarathon) adli programda 200 kisi, 100 bin euroluk para ödülünü alabilmek için 50 saat araliksiz dans etti.

Yüzlerce adayin büyük ödül için çocukluklarindan kalma ölümcül oyunlarda birbirleriyle yarismasini anlatan popüler dizi “Squid Game”e benzetilen etkinlik, kamuoyunun tepkisiyle karsilandi.

Sosyal medya kullanicilari ve saglik çalisanlari, katilimcilarini hiç uyumadan ve dinlenmeden 2 gün boyunca dans ettigi yarismayi, “sorumsuzluk” olarak degerlendirdi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda televizyonlarindan yayinlanan en uzun program olan Dans Maratonu, Persembe aksami basladi. Akciger hastalarinin tedavisi için çalisan fona destek saglamayi amaçlayan yarismaya, 100 çiftten olusan 200 dansçi katildi.

Cumartesi aksami saat 22:30’a kadar devam eden yarismada katilimcilar sadece yeme, içme ve tuvalet ihtiyaci için mola verdi. 50 saatte toplam 35 dakika mola veren Twatha ve Jermaine adli çift, yarismayi kazanarak, 100 bin euronun sahibi oldu.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Iki gün boyunca dans eden bazi yarismacilar sedye ile pistten çikarilmak zorunda kaldi. Susuzluk ve yorgunluk yüzünden bayilan yarismacilar oldu. Elemeler sirasinda bir yarismaci düserek belini kirdi.

Çok sayida sosyal medya kullanicisi, ve saglik çalisani yarismaya tepki gösterdi.

Squid Game’e benzetildi
Fizyolog Maria Hopman, yarismayi “delilik” diye tanimlayarak, bunu, son günlerin popüler Netflix dizisi “Squid Game”e benzetiyor.

Yüzlerce adayin, büyük ödül için çocukluklarindan kalma ölümcül oyunlarda birbirleriyle yarismasini anlatan dizinin benzerinin Hollanda’da yasandigina isaret ederek, “Burada kilo verenler tasfiye edilmiyor ama ben Squid Game ile benzerligi görüyorum. Dans pistinden sedyeyle götürülenler var. Bence tuhaf bir durum” diyor.

Hollandali fizyologa göre, bu çok saglikli bir durum degil. Çünkü 50 saatlik egzersiz ve uykusuzluk, insan vücudu için uygun degil.

Hopman, bu yarismanin, saglik hizmetleri üzerinde de gereksiz bir baski olusturdugunu savunuyor:

“Sik sik hastanelerin üzerindeki yükten bahsediyoruz. Bu tür saçmaliklar da hastanelere yük oluyor.”

Acil müdahale hemsiresi Don Roeledson da RTL Haber’e, programin “delilik” oldugunu söylüyor:

“Katilimcilarin çok fazla yaralanmasina, susuz kalmasina, zihinsel olarak yetersiz olmalarina ve bir sedyede götürülecek noktaya gelmelerini saglayan, televizyona layik olmayan bir program.”

Hollandali hemsire, bazi yarismacilarin “yasayan ölü gibi göründügünü” belirterek, böyle bir etkinligin ancak aylar süren antrenmanlar sonunda yapilabilecegine isaret ediyor.

SBS 6 kanali ise, programdan önce tüm yarismacilarin uygun sekilde saglik taramasindan geçirildigini ve program boyunca saglik ekiplerince sürekli olarak gözlendiklerini savunarak, elestirileri reddediyor.

Bir cevap yazın