• Cum. Nis 19th, 2024

Hollanda’da Nermin Cingöz’e Kraliyet Nişanı Verildi

ByHaber Merkezi

Eki 3, 2021

Hollanda’da Nermin Cingöz’e Kraliyet Nişanı Verildi

Hollanda’da 30 yıldır yaptığı gönüllü çalışmalarından dolayı, Nermin Cingöz e Kraliyet Nişanı almaya layık görüldü.

Hollanda’nın Almanya’ya sınır kenti Arhem Belediye Başkanı Markus kentteki başarılı faaliyetleri ile tanınan El Ele Müzik ve Dans Eğitim Merkezini ile Dünya Kadınlar Korosu öğrencilerinin yeni dönem faaliyetlerini tanıtmak amacıyla düzenledikleri sezon açılışı gününe sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bu ziyaretinde Müzik ve Dans Eğitim Merkezi El Ele Başkanı Nermin Cingöz’e Kraliyet Nişanını kendisi taktim etti.

Belediye Başkanı Markus yapmış olduğu konuşmasında, Nermin Cingöz’ün dezavantajlı gruplara dahil olan çocuklara hitap eden ve onların eğitimlerinde başarılılarını yükselten faaliyetler düzenlenmesine öncülük ederek, bu çocukların özgüvenlerinin geliştirmesine katkıda bulunduğunu dile getirdi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Arnhem kentinde 30 yıl önce küçük bir halk oyunları ekibi olarak başlayan El Ele’yi, gönüllü çabaları sonucu uluslararası bir sanat ve kültür kuruluşu seviyesine çıkaran Nermin Cingöz, El Ele’nin yıllar içinde resmî kurumların tanıdığı 200 kişiyi aşan öğrenci sayısıyla Arnhem kentinin en büyük Dans ve Eğitim Merkezi olmasını sağlamıştır.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Belediye Başkanı Markus konuşmasında El Ele’nin her biri en az mastar diploması olan zengin bir profesyonel kadro oluşturduğuna dikkat çekerek, El Ele’de ders veren tüm eğitmenlerin de kursiyer çocuklar gibi köklerinin dünyanın dört bir yanına yayılmış olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı son olarak Nermin Cingöz’ün 1990 yılından bu yana Arnhem kentinde gönüllü olarak yürüttüğü sosyal kültürel etkinliklerle toplumda bir rol model olması ve şehirdeki sosyal birlikteliğe vermiş olduğu katkılarının Kraliyet Nisanına layık görülmesindeki önemine dikkat çekti.

Aldığı ödül nedeni ile hem çok şaşıran hem de çok sevinen El Ele Uluslararası Dans ve Müzik Eğitim Merkezi Başkanı Nermin Cingöz, Hollanda’daki toplumsal faaliyetlere katkı sunan kişilere verilen bu ödülün Eğitim Merkezindeki öğrencileri tarafından habersiz teklif edildiğini öğrenmesinden dolayı ayrıca büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Bir cevap yazın