• Cum. Nis 19th, 2024

‘Korona Giriş Kartı’ yerine ‘Korona Bilekliği’

ByHaber Merkezi

Eki 1, 2021

‘Korona Giriş Kartı’ yerine ‘Korona Bilekliği’

Hollanda’da 25 Eylül den itibaren başlatılan yeni Korona tedbirleri çerçevesince iç mekanlara girişlerde gösterilmesi zorunlu olan Korona giriş kartı yerine Korona Bilekliği ibrası gündemde.

Hollanda’da ‘korona giriş kartı’ yerine ‘korona bilekliği’ yeterli olacak ve bir kez gösterilecek.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kafe, restoran veya kültür merkezlerine erişim için ‘korona bilekliği’ uygulanılabileceğini belirtti.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Buna göre; şehirde belirlenen bir bölge içerisinde geçerli olmak üzere, bir kez Korona Giriş Belgesi gösterildikten sonra, kişilere korona bilekliği takılacak. Bu sayede bir mekandan çıkıp başka bir mekana girmek isteyen bir vatandaş, sadece bu bandı gösterecek.

Açıklamada bu bilekliklerin 24 saat için geçerli olacağını ve bir başka kişiye devredilemeyeceğini, her gün ayrı bir bileklik bandının kullanılması gerektiğini ve ayrıca bu bilekliklerin kontrolünün belediyeler ve işletmeler tarafından yapılacağı da vurgulandı.

Pilot bölge olarak uygulama ilk olarak Breda ve Alkmaar’da denendikten sonra korona bileklikleri diğer belediyeler de ilgi gösterdi. Uygulamada vatandaşların sadece bir kere kontrolden geçmesi ve ayrıca işletmelerin girişlerde ekstra kapı kontrolü yükünün hafifleyecek olması, uygulamaya ilgiyi artırdı.

Bir cevap yazın