• Cts. Tem 27th, 2024

Hollanda Parlamentosu Üyesi Haan, KKTC Turizm Bakanı Ataoğlu ile görüştü

ByHaber Merkezi

Ağu 16, 2021

Hollanda Parlamentosu Üyesi Haan, KKTC Turizm Bakanı Ataoğlu ile görüştü

Anadolu Ajansı / Muhammet İkbal Arslan

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Hollanda Parlamentosu üyesi Liane den Haan ile gayriresmi bir görüşme gerçekleştirdi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Ataoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yıllarca KKTC’ye ambargolar uygulandığını ve Kıbrıslı Türklerin bu durumu hak etmediğini belirtti.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Ülke turizminin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilendiğini ifade eden Ataoğlu, diğer ülkelere nazaran salgın sürecinin KKTC’de daha iyi yönetildiğini ifade etti.

Turizmin daha fazla canlanabilmesi için ne tür projelere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Ataoğlu, yapılacak olan büyük organizasyonlarda Liane den Haan’ın desteğiyle ülke turizmine katkı sağlanabileceğini vurguladı.

Bakan Ataoğlu, Hollanda ve KKTC arasında iş birliği gruplarının oluşturulmasını önerirken, iki grubun karşılıklı istişare ve çalışması ile ortak projelere imza atılabileceğini söyledi.

“Oluşturulacak iş birliği grubu içerisinde destek verme arzusundayım”

Haan da her yıl KKTC’ye geldiğini, burayı evi olarak gördüğünü ve burada çok mutlu olduğunu belirtti.

KKTC’nin yemeklerini ve buradaki misafirperverliği çok beğendiğini anlatan Haan, KKTC turizmi için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Özelikle gençlerin ve iş insanlarının KKTC’ye yönelmesi adına birtakım çalışmalar yürütülebileceğini söyleyen Haan, oluşturulacak iş birliği grubu içerisinde destek verme arzusunda olduğunu belirtti.

Bir cevap yazın