• Cum. Mar 29th, 2024

10 YAŞINDAKİ NİRA, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ByHaber Merkezi

Ağu 14, 2021

10 YAŞINDAKİ NİRA, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Demirören Haber Ajansı

MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde, bir sitenin bahçesinde aniden fenalaşan, duran kalbi olay yerinde sağlık ekipleri tarafından çalıştırılan ve ardından kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitiren 10 yaşındaki Nira Akyürek, gözyaşları içinde torağa verildi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda’da yaşayan 10 yaşındaki Nira Akyürek, annesi Elmas Akyürek ve babası Zati Akyürek ile bir süre önce dedesi Hayati Öztürk’ü ve anneannesini ziyaret etmek için Manisa’nın Turgutlu ilçesine geldi. Büyükleriyle hasret gideren minik Nira, dün saat 15.30 sıralarında sitenin bahçesindeki havuzun başında vakit geçirdiği sırada aniden fenalaşıp, yere yığıldı.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.Aynı sitede yaşayan bir sağlık görevlisi Akyürek’e ilk müdahaleyi yapıp, duran kalbini tekrar çalıştırdı. Bu sırada gelen sağlık ekipleri, Akyürek’i ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesine kaldırdı.

Kalp krizi geçirdiği belirlenen Akyürek, durumu ağır olduğu gerekçesiyle Manisa Şehir Hastanesine sevk edildi. Yoğun bakım ünitesine alınan Akyürek, burada doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Acı haber, Nira’nın ailesi, yakınlarını, sevenleri ve site sakinlerini yasa boğdu.

Akyürek’in ölümünün ardından savcı olay yerinde incelemelerde bulundu. Savcının talebi üzerine, daha önceden bilinen herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan Akyürek’in cesedi, kesin ölüm nedeninin tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

CENAZEDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından hayatını baharında yaşamını yitiren Akyürek’in cenazesi yakınlarına teslim edildi. Akyürek’in cenazesi Turgutlu’ya getirildi. Akyürek, için Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Gasilhanesi’nde cenaze törenine düzenlendi. Cenaze törenine Akyürek ailesinin yakınlarının yanı sıra Turgutlu Belediyesinin eski başkanlarından Turgay Şirin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazede anne Elmas ve baba Zati Akyürek güçlükle ayakta durabilirken, acılı anne babayı yakınları teselli etmeye çalıştı. Anne ve babanın, kızları Nira’nın tabutuna sarılması ise yürekleri dağladı. Nira’nın cenazesi, cumanın ardından kılanan namaz sonrası ardından götürüldüğü Turgutlu Yeni Mezarlığı’nda gözyaşları ve dualar arasında toprağa verildi.

Bir cevap yazın