• Cum. Mar 29th, 2024

Hollanda`nin İstanbul Baskonsolosu İstanbul için pedal çevirdi

ByHaber Merkezi

Tem 5, 2021

Hollanda`nin İstanbul Baskonsolosu İstanbul için pedal çevirdi

Ekonomik ve çevre dostu bir ulaşım aracı olan bisikletin İstanbul’da yaygınlaştırılması amacıyla diplomasi ve yerel yönetim bisiklet turunda bir araya geldi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi’nin hafta sonu düzenlediği Organizasyonda Hollanda ve Danimarkalı diplomatlar ile Kadıköy Belediye Başkanı da pedal çevirdi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

“Sağlıklı bir Kent için Kamusal Alanlar ve Düşük Karbonlu Hareketlilik Merkezler” projesi kapsamında taraflar, bisikletlilerin talep ve ihtiyaçlarına cevap verebilen kamusal alanların ekonomik ve çevresel kalkınmayı desteklediğine dikkat çekti.

“Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Farkındalık Turu – Çevre İçin, İklim İçin, Gelecek İçin Bisikletteyiz” adı altında yapılan bisiklet turu, Göztepe 60. Yıl Parkı’ndan başlayarak Söğütlüçeşme İSPARK Otopark Alanı’nda sona erdi.

Amsterdam’da nüfusun yarıdan fazlası bisikletli

Hollanda Başkonsolosu Bart van Bolhuis Dünyanın en bisiklet dostu şehirlerine sahip olan Hollanda’nın tecrübesinden yola çıkarak İstanbul’da da daha fazlasının yapılabileceğini dile getirdi.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, bisiklet turu öncesi yaptığı konuşmada Kadıköy’ün elektrikli scooterlar’ın Türkiye’de ilk faaliyet gösterdiği yer olduğunu belirterek, semtin kent içi hareketlilikte örnek olduğunu kaydetti.

Yerel yönetimlerin, gelişen teknolojiyi ve çağdaş planlama anlayışını benimseyerek semt sakinlerine bisiklet başta olmak üzere alternatif ulaşım metotları sunmakla yükümlü olduğunu söyleyen Odabaşı, “Bu duyarlılık ile hareket ederek planladığımız tüm projeler eminim Kadıköy halkı tarafından sahiplenilecek ve daha da ileri taşınacak.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 5 kilometrelik bisiklet turuna, İstanbul genelinde toplam sayılarının 60 olduğu öğrenilen bisikletli zabıtalar da eşlik etti.

Bir cevap yazın