• Per. Nis 25th, 2024

TÜRKİYE`DE Kİ SANATÇILARA HOLLANDA DAN DESTEK

ByHaber Merkezi

Tem 3, 2021

TÜRKİYE`DE Kİ SANATÇILARA HOLLANDA DAN DESTEK

Özcan Özbay

Pandemi nedeniyle bir yılı aşkın süredir kısıtlı imkanlarla yaşamaya çalışırken girdikleri bunalım yüzünden yaşamlarına son veren 145 sanatçının durumunu gündeme taşımak ve halen buna benzer sıkıntılar içerisinde olan yaşam mücadelesindeki sanatçılara bir nebze destek olabilmek amacıyla Hollanda da bir araya gelen Chp Hollanda Birliği, Drtmedia ve Seyhan Palamut tan oluşan çalışma grubu geçtiğimiz hafta sonu Lahey de Chp Hollanda Birliği Lokalinde bir organize düzenledi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Sunuculuklarini Belcikadan TV yapimcisi Cemile Dikici ve Yazar/Sair Murat Saydamin yaptigi organizeyeHollanda genelinden Ercan Söğüt, Özgür Öktem, Burhan Devrim, Hasan Kazan, İlkay Yavuz, Ender, Yusuf Çetinkaya, Erkan Durgut ve Nazım Pişkin den olusan sanatci grubu, sevilen eserlerle misafirlere muhteşem birer konser verirlerken, programa digital olarak katılan şair, yazar, ressam ve çeşitli stk temsilcileri de günün anlam ve önemine hitaben konuşmalar yaptılar.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Saat 16.00 da başlayan organizeye pandemi nedeniyle kistli sayıda misafir kabul edildi. Hollanda genelinden ve Belçika dan katılan misafirler hem gönüllerince müzik ziyafeti yaşadılar hemde program içerisinde misafirler arasında yer alan şiir sevdalıları da hem kendi hemde çeşitli üstadların şiirlerini seslendirdiler.

Programa Chp Yurt Dışı Örgütlenme Koordinatörü Hakverdi Hakan Gürbüz de canlı olarak katıldı ve bu organizenin örnek olması dileğinde bulundu.

Çalışma grubu adına bir konuşma yapan Chp Hollanda birliği Başkanı Bülent Çoban program öncesi bir çok sözlerin verilmiş olmasına rağmen çoğunun yerine getirilmemesinden serzenişte bulunurken, katılımı pandemi nedeniyle mecburen kısıtlı tuttuklarını ve buraya gelerek canlı performansları ile katkı sağlayan tüm müzisyen ve şantacı dostlara teşekkürlerini bildirdi.

Gecede ilk belirlemelere göre yaklaşık 3 bin euro nakit para toplanırken, diğer Chp birlikleri ve dışarıdan destek olmak isteyenlerden gelecek yardımlar henüz belirlenmediği açıklandı.


Bir cevap yazın