• Per. Mar 28th, 2024

C.E.V`in GELENEKSEL EĞİTİME DESTEK PİKNİĞİ YİNE MUHTEŞEMDİ

ByHaber Merkezi

Haz 22, 2021

C.E.V`in GELENEKSEL EĞİTİME DESTEK PİKNİĞİ YİNE MUHTEŞEMDİ

Özcan Özbay

Hollanda`da yaklaşık bin beşyüz tane olan ama bir türlü aktivitelerine rastlanmayan Sivil Toplum Örgütleri arasında tabiki çalışanları da var. İki elin parmaklarını geçmeyen bu aktıv STK lardan biri olan Hollanda Can Erzincan Vakfı geleneksel hale getirdikleri Eğitime Destek Pikniğini bu yıl da gerçekleştirdi.

Kısa adı C.E.V olan Hollanda Can Erzincanlılar Vakfı bu yıl Eğitime Destek Pikniğini Leiden de bulunan HTİB Binasının bahçesinde gerçekleştirdi.

Pandemi nedeniyle alınan önlemler yüzünden kısıtlı bir katılımın olmasına dikkat eden ÇEV yetkilileri havanın da güzel olması nedeniyle farklı şehirlerden gelen misafirlerine yine unutamayacakları güzel bir gün yaşattı.

Sanatçı Ercan Söğüt ün çalıp söylediği türküleri eşliğinde gönüllerince eğlenme fırsatı bulan misafirler bu arada güne kitaplarını imzalamak için katılan yazar Cemal Özkan Esrarı de katılımcılara ÇEV`in güzel bir süprizi oldu.

Birçok gönüllünün çalıştığı pikniğe bir çok STK temsilcisi ve siyasiler de katıldı.

Eğitime Destek pikniğinin doğuşu ve çalışmaları ile ilgili olarak kısa bir konuşma yapan Hollanda Can Erzincalılar Derneği Başkanı Murat Kurt, Pikniğe katılarak gönlünce katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, geçmiş yıllardaki çalışmalar ve buradan toplanan gelirlerle yapılan yardımlar konusunda bilgi verdi.

Amaçlarının gücü yeterli olmayıp okumak isteyen öğrencilere destek olmak olduğunu vurgulayan başkan Murat Kurt “Amacımız elimizden geldiği kadar okumak isteyen gençliğe yardımcı olabilmek. Bugün bizleri son derece mutlu kılan ülkemizin bir çok şehrine ait dostlarımızın bu çalışmada bizimle olmalarıdır.

CEV eğitime Destek pikniği olarak Ülkemizin aydınlık yüzlerinin yetişmesine katkı sunmaya devam edeceğiz bunun zor ve yorucu olduğunun farkındayız fakat o kadar yüreği güzel eğitim konusunda duyarlı dostlar varki bu zorluğu hafifletiyorlar.

Kadınından erkeğine gencinden yaşlısına herkes var gücüyle bu çalışmaya katkı sunmaları dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortya koymuştur.”dedi.

Bir cevap yazın