• Cts. Nis 20th, 2024

CHP HOLLANDA BİRLİĞİ ERKAM YILDIRIM HAKKINDA HOLLANDA`YI UYARDI

ByHaber Merkezi

Haz 3, 2021

CHP HOLLANDA BİRLİĞİ ERKAM YILDIRIM HAKKINDA HOLLANDA`YI UYARDI

Özcan Özbay

Chp Hollanda Birliği Songünlerde bir Mafya liderinin anlatımları ile gündeme yerleşen eski Başbakanlardan Binali Yıldırımın oğlu Erkam Yıldırımın Hollanda da bulunan gayrimenkulleri ve şirketleri ile ilgili olarak Hollanda Hükümetini uyardı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Meclis binası önünde yapılan Basın açıklamasına Pandemi tedbirleri nedeniyle sayılı olarak katılan Chp Hollanda Birliği üyeleri çeşitli pankartlar açtılar.

Bir konuşma yapan Chp Hollanda Birliği Başkanı Bülent Çoban Hollanda Kamuoyuna seslenerek ” Bugün Hollanda parlamentosu önünde bulunmamızın sebebi gerek Hollanda gerekse Türk basınında son dönemde sıkça Türkiye’deki gelişmeler hakkında yapılan yayınlardır. Söz konusu yayınlar yalnızca bir mafya liderinin yapmış olduğu yeraltı ve yerüstü ilişkilerinin ifşa edilmesi vesilesiyle değil, son on yıl boyunca hem Türk hem de Hollanda basınında bu konuları içeren birçok haber yer aldı. Bunları bir çoğumuz yakından takip ettik veya ediyoruz. Kaldı ki öteden beri Türkiye gündeminde tartışma konusu olan çeşitli siyasilerin çocuklarının ister legal ister illegal olsun, girişmiş oldukları ticari ilişkileri bilinmektedir.”dedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Başkan Bülent Çoban Gençlerinde ticaret yapma haklarının olduğuna dikkat çekerek “Elbette bu gençlerinde ticaret yapma hakları bulunmaktadır. Fakat öteden beri haklarında yapılan birçok iddia ve şaibeler bir türlü hiçbir kovuşturmaya ve ciddi bir araştırmaya konu edilmedi. Söz konusu şahısların babalarının Pozisyonlarını kullandıkları da gün gibi aşıkâr. Bir başka söyleyişle devletin imkanlarını kullanan imtiyaz sahipleri olarak birkaç yıl içinde dünyanın en zenginleri ile aynı düzeyde mal ve sermaye varlığına sahip olmaları da kimsenin gözünden kaçmıyor. Bu kişilerden birisi de Bay Erkam Yıldırım (Türkiye’nin en son başbakanı olan sayın B. Yıldırım’ın oğlu). Söz konusu şahısın Hollanda’dan öteden beri birçok işyerlerinin ve iş ilişkilerinin olduğu biliniyor.

Biz bu eylemi yaparak kimseyi yargısız zan altında bırakmak veya infaz etmek gayesi gütmüyoruz. Geldiğimiz ülke olan Türkiye’yi de bir yerlere sıkâyet etmek elbette amacımız değil. Yaptığımız sadece bir vatandaşlık görevidir. Çünkü bizler aynı zamanda Hollanda’da yaşayan Türkiyeliler olarak, bu ülkenin demokrasisinin ve kamu düzenin korunmasından mükellefiz. Milletvekillerimizden talebimiz basın ve yayında adı geçen ilişkilerin ne derece Hollanda’ya yansıdığı ve bu ülkenin huzur ve kamu güvenliğini etkileyen durumların söz konusu olup olmadığının araştırılmasını arz ettik.”dedi.

Bir cevap yazın