• Per. Mar 28th, 2024

HOLLANDA SİYASETİNDE İKİNCİ TÜRK ASILLI DEVLET SEKRETERİ

ByHaber Merkezi

May 26, 2021

HOLLANDA SİYASETİNDE İKİNCİ TÜRK ASILLI DEVLET SEKRETERİ

Haber: Özcan Özbay
Foto: Facebook

Hollanda siyaset tarihinde ikinci kez bir Türk asıllı politikacı Devlet Sekreteri görevine getirildi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda da geçtiğimiz Mart ayı içerisinde yapılan seçimlerden bu yana kurulamayan Hükümette yoğun bir kurulma çalışması gözlenirken oluşturulan geçici Hükümetin Ekonomi ve İklim Bakanı`nın görevini bırakması üzerine Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) tarafından yapılan açıklamada, bu görevi Dilan Yeşilgöz-Zegerius ile birlikte Dış İşleri Bakanı Stef Blok’un beraber yürüteceği bildirildi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

2007 yılında Dönemin Türk asıllı politikacılarından Nebahat Albayrak`ın Adalet Bakanlığı Devlet Sekreterliğine getirilmesinin ardından ikinci kez bir Türk asıllı siyasetçinin böyle bir göreve getirilmesi sevindirici olarak karşılandı.

Aradan geçen 14 yılın ardından bu kez Ekonomi Bakanlığı’nda Müsteşar olarak görev alacak olan 43 yasındaki Dilan Yeşilgöz-Zegerius, iklim ve enerji işlerinden sorumlu olacak. Dış İşleri Bakanı Stef Blok ise ekonomik politika konularından sorumlu olarak görev yapacak.

DİLAN YEŞİLGÖZ-ZEGERIUS KİMDİR?

1977 Ankara doğumlu olan Dilan Yeşilgöz, 1981 yılında Hollanda’dan siyasi sığınma talebinde bulunan babasının ardından 1984 yılında annesi ve kız kardeşiyle birlikte Hollanda’ya geldi.

2017 yılından bu yana milletvekilliği görevini yürüten Dilan Yeşilgöz, 15-17 Mart 2021 seçimlerinde Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD)’den 5. sıradan tekrar milletvekili olarak seçildi.

Bir cevap yazın