• Per. Nis 25th, 2024

HOLLANDA’DA BELEDİYELER, SOSYAL ÖDENEK ALANLARI INTERNETTE TAKİBE ALDI

ByHaber Merkezi

May 25, 2021

HOLLANDA’DA BELEDİYELER, SOSYAL ÖDENEK ALANLARI INTERNETTE TAKİBE ALDI

Zeki Şahin

Hollanda’da Belediyelerin, Sosyal Ödenek alan Vatandaşları Sosyal Medya ve bazı siteler üzerinden sahte hesaplar ile takibe aldıkları ortaya çıktı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda’da yapılan araştırma sonuçlarına göre her 6 belediyeden 1 inin sahte hesaplar aracılığı ile ödenek alanları takip ettiği ortaya çıktı. Medyadaki haberlere göre Hollanda`da bulunan 352 belediyenin 156 sinin katıldığı araştırmada belediyelerin sistematik şekilde ödenek alanları takip ettikleri belirtildi. Bazı belediyelerin ise topladıkları verileri depoladıkları açıklandı.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Belediyellerin sahte hesaplar aracılığı ile vatandaşların hangi zaman aralığında tatile çıktıklarını yada sosyal medya veya marktplaats gibi websiteler üzerinden satış yapıp yapmadıklarını ve yan gelirlerinin olup olmadığına dair kanıt topladığı ifade edildi.

Gazetenin haberine göre, Belediyelerin sahte hesaplarla izlemiş olduğu yolun, savcılıktan izin almadan takip yapmak ve kişisel verileri izinsiz saklamak gibi ihlallere yol açtığı belirtildi. Ayrıca belediyelerin, polis yada istihbarat teşkilatı gibi davranmasının kabul edilemez olduğu açıklandı.

Bir cevap yazın