• Per. Nis 18th, 2024

HOLLANDA DA İLK KEZ BİR CAMİYE MAHYA ASILDI

ByHaber Merkezi

May 18, 2021

HOLLANDA DA İLK KEZ BİR CAMİYE MAHYA ASILDI

Özcan Özbay (Özel Haber)

Hollanda’da Tilburg Süleymaniye camisi iki minare arasına dijital bir Mahya aşarak bir ilke imza attı.

İstanbul da imal edilerek Hollanda ya getirilen Uzunluğu 20 metre olan Mahya full renkli ve dijital. Mahyada ilk mesaj Corona salgını hakkında ve Hollandaca olarak verildi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda Diyanet Vakfı Tilburg Süleymaniye cami yönetim kurulu başkanı Ahmet Arslan Mahya aşma fikri geçen yıldan itibaren düşünmeye başladıklarını belirterek “Bildiğiniz gibi Mahya geleneği atalarımızdan bize aktarılan bir mirastır.

Bizlerde yaşadığımız ülkede bu geleneği yaşatmak adına bir girişim yapıp inisiyatif aldık. Mahyamızı yalnız dini günlerimizde kullanmanın yanında, hollanda Tilburg halkının dikkatini çekecek sosyal içerikli konuların duyurulması içinde kullanılması fikri ile büyük bir sorumluluğu yerine getirebileceğimize kanı olduk. İlk sosyal mesajımızı çovit 19 salgını hakkında hollandaca olarak verdik.
Tilburg belediyesine yapmış olduğumuz kullanım müsadesine 6 hafta oldu.
Umarız ordanda alacağımız müsade ile ihtiyaç duyduğumuz sosyal duyuru ve mesajları hollandaca Türkçe olarak vermeye çalışacağız.”dedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Geçen yıl Bu fikri yönetim kurulu ile paylaştığinde herkesin çok ilgisini çektiğini belirten Başkan Arslan “Bir kaç gün Mahya ile ilgili detaylı bilgi ve fiyat araştırması yapılmasının sonunda İstanbul’daki imalatçı firma ile yazışma ve konuşmalara başladık. Firmanın güvenilirliği ve kalitesinden emin olduktan sonra bu sene Ramazan ayına yetiştirmek için siparişimizi verdik. Tabiki elde olmayan sebeplerden dolayı çok istememize ramen mahyamızı fedakar arkadaşlarımızın üstün gayret ve çalışmaları ile ancak ramazan ayının son günü 12.5.21 çarşamba günü aşarak yakabildik. Camimize asılan iki minare araskındaki mahya camimizi süsleyen elmas gerdanlık gibi bir görüntü verdi ve şehrimizde insanlarımız tarafından coşku ile karşılandı, mutluluk yaşattı.”dedi.

Bir cevap yazın