• Cum. Nis 26th, 2024

HOCALI KATLİAMI ANITI YENİ YERİNDE AÇILDI ŞEHİTLER ANILDI

ByHaber Merkezi

Şub 27, 2021

HOCALI KATLİAMI ANITI YENİ YERİNDE AÇILDI ŞEHİTLER ANILDI

Özcan Özbay

Hocalı da Ermeni ve Rus güçleri tarafından çocuk kadın, yaşlı demeden yapılan katliam 29. yılında Denhaag da yeni yerine taşınan Anıt önündeki törenle anıldı.

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği tarafından organize edilen anma tören öncesi yeni yerine taşınan anıtın açılışı yapıldı, kurdale kesildi. Bunun hemen ardından Hocalı katliamında yaşamlarını yitirenlerde saygı duruşu ve dualar ile anıldı.

Saygı duruşunun ardından Azerbaycan Büyükelçisi Fikret Axundov ve Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli anıta çelenk koydular. Daha sonra vatandaşların da çelenk koymasının ardından iç mekanda yapılacak törene geçildi.

Azerbaycan Büyükelçisi Fikret Axundov burada yaptığı konuşmasında böyle acı bir günün bir daha yaşanmamasını, Türkiye`nin her olayda yanlarında olduğunu bunun da kendilerine güç verdiğini dile getirdi. Daha sonra konuşan Büyükelçi Şaban Dişli de yaptığı konuşmasında yaşanan bu katliamın son olmasını bir daha böyle bir şeyin ne Azerbaycan nede Türkiye de yaşanmamasını dileyerek şehitlere rahmet yakınlarına sabırlar diledi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Katılımcılara tek tek teşekkür eden Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın katkı ve katılımlarından ötürü misafirlere çiçek takdim etti.

Son olarak Hollanda Azerbaycan Ana Vatan kadınlar teşkilatı başkanı Mayise Ağamirzeyevo da yaptığı duygusal konuşmasında acı günü aynı o günki duygularla yaşadıklarını belirterek bu gün itibarı ile Danhaag – Denbosch Otobanı üzerindeki tüm Köprülerde 10 gün süre ile #JustıceForKhojaly yazısının bulunduğu bir pankartın yayınlanacağını açıkladı.

Tören daha sonra sessiz bir şekilde sona erdi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın